Política 31/10/2013

Una cinquantena d'entitats religioses catalanes lliuren a De Gispert un manifest per la consulta

Jesuïtes, claretians i altres ordes i institucions religiosos s'adhereixen al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Efe
1 min
Montserrat Espinalt entrega el document d'adhesió de 55 associacions cristianes al Pacte Nacional pel Dret a Decidir a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert / ACN

BarcelonaMig centenar de grups, ordes religiosos i institucions catòliques catalanes han lliurat aquest dijous a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el seu manifest d'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir per donar suport a "la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya". Entitats com Càritas de Tarragona i la Federació de Cristians de Catalunya o congregacions com les carmelites descalces, els claretians, la Companyia de Jesús, les teresianes del Raval, les carmelites de la caritat Vedruna o l'Escola Pia són alguns dels signants del manifest.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text també el subscriuen, entre altres, les fundacions Claret, Escó, Jesuïtes d'Educació, Joan Maragall, la junta directiva de la Unió de Religiosos de Catalunya, el Moviment Cristià de Joves de Barcelona, Justícia i Pau, el casal Loiola i l'Associació Bíblica de Catalunya.

El manifest d'adhesió al pacte, que no ha comptat amb la rúbrica dels bisbes catalans, representa, segons han explicat avui els seus impulsors, "un conjunt ampli de trajectòries i sensibilitats eclesials i de diverses formes d'agrupacions i de participació dels cristians a la societat catalana". La crida inicial de les entitats invitava a sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir per respondre a "la trajectòria d'arrelament al país" i el reconeixement de Catalunya com nació que tradicionalment ha mantingut l'Església catalana.

stats