Política 07/10/2020

Com serà la cadena humana que s'ha organitzat contra la visita del rei

Els manifestants tenen previst situar-se en diferents trams entre l'Estació de França i Colom per complir amb les mesures sanitàries

Xavi Tedó
2 min
Entitats, partits i sindicats faran una gran cadena humana de l'Estació de França a Colom contra la presència del rei

BarcelonaL’ANC i Òmnium, juntament amb altres entitats de la societat civil, partits polítics i sindicats, construiran aquest divendres una gran cadena humana des de l’Estació de França fins al monument a Colom de Barcelona, per deixar clar a Felip VI, com han remarcat en un comunicat, "que no és benvingut i que Catalunya no té rei". Aprofitant que el monarca presidirà el lliurament de premis de la nova edició de la Barcelona New Economic Week (BNEW), que es farà a l’Estació de França, l'independentisme tornarà a mostrar el seu rebuig a la monarquia.

"Els sotasignants volen denunciar la impunitat dels Borbons i la complicitat i connivència del govern espanyol, justament quan fa una setmana que es commemorava el tercer aniversari de l’1 d’Octubre i el 3 d’Octubre, i pocs dies després d’un dels atacs més flagrants contra les institucions catalanes amb la inhabilitació del president Quim Torra", expliquen en un comunicat.

L’acció començarà a les 10 h de manera coordinada en diversos punts. Els participants hauran de repartir-se entre nou trams, per tal d’evitar aglomeracions i poder complir amb les mesures sanitàries i de seguretat derivades del covid.

Els manifestants s'ubicaran en el tram acordat en funció del districte de la ciutat on visquin. Així, del monument a Colom al carrer del Parc serà l'emplaçament on se situaran la gent del districte de Ciutat Vella i la gent de fora de Barcelona; del carrer del Parc a la plaça Medinaceli serà per als veïns d’Horta-Guinardó; de Medinaceli fins al carrer de Boltres, per als de Sarrià-Sant Gervasi; del carrer de Boltres fins al carrer de la Plata, per als de Gràcia; del carrer de la Plata a la Via Laietana, per als de Nou Barris; de la Via Laietana a Pla de Palau, per als veïns de Sant Andreu; fins al carrer de Rera Palau, per als de les Corts; d’aquí fins al carrer Comerç, per als veïns de Sants-Montjuïc, i l’últim tram serà entre Comerç i el passeig Picasso, per als veïns de l’Eixample.

Crema popular de fotos del rei

Paral·lelament, l'ANC ha convocat per aquest dijous una crema "popular" de fotografies del rei Felip VI davant dels ajuntaments d'arreu del país, la vigília de la visita del monarca a Barcelona al costat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquestes accions, va afirmar dimarts l'ANC en un comunicat, són el "preludi" de la mobilització que es farà divendres a la capital catalana. "L’estat espanyol envia els seus màxims representats de visita a Catalunya enmig d’una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals", va denunciar l'ANC abans d'advertir que "només la independència aturarà la repressió".

Paral·lelament, el CDR del Barcelonès i altres col·lectius independentistes també han cridat a sortir al carrer divendres per mostrar el seu rebuig al desembarcament de Felip VI a Barcelona.

stats