Política 02/02/2015

ERC evita la batalla amb Duran: “No aporta res al debat ni és fructífer”

La portaveu de la formació, Anna Simó, considera que a qui correspondria respondre és al mateix president de la Generalitat. Els republicans recorden que ERC, a diferència d'Unió, “no és soci del Govern”

Marc Colomer
2 min
La portaveu d'ERC, Anna Simó, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

BarcelonaContenció d'ERC davant l'embat del líder d'Unió i cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, que aquest dilluns ha acusat els republicans de “deslleials” per haver forçat la compareixença del president de la Generalitat a la comissió d'investigació del cas Pujol. La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha evitat replicar a les declaracions de Duran i ha assegurat que “forma part del soroll ambiental” i “no aporta res al debat ni és fructífer”, a més de “destorbar”. Igualment amb el conseller Santi Vila.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la permanent nacional de la formació, Simó ha considerat que en qualsevol cas és el president de la Generalitat i líder de la federació CiU qui hauria de respondre si és fiable tenir Unió i Duran com a soci: “Correspon respondre-ho al president de la Generalitat i del Govern, integrat per CDC i UDC”. “Sempre escoltem amb respecte tot allò que ha de dir Duran sobre socis fiables o no”, ha etzibat amb ironia Simó. Perquè, al capdavall, pels republicans “allò important és que la ciutadania consideri fiables els programes i el full de ruta”, que ha assegurat que està “a tocar”. I ha insistit a defensar que ERC és “un partit amb voluntat d'acords per avançar en objectius fixats”, però no “un soci del Govern”.

Comissió avaluadora del compliment dels acords

La portaveu republicana ha confirmat que ERC vol acordar amb CiU i el Govern un espai comú de control i seguiment dels acords subscrits per garantir que s'executen, com va avançar l'ARA. En matèria pressupostària, però també, i especialment, pel que fa a la construcció de les estructures d'estat. ERC no amaga la tensió pel fet que algunes d'aquestes estructures pactades el 2012 “haurien d'haver estat a punt any passat”. “És lògic que a ERC vulguem vetllar i fer seguiment de l'execució dels acords” fets, ha defensat, “no per aprovar-ho un dia i oblidar-ho sinó perquè allò s'executi”. Deixava entreveure així la voluntat de marcatge directe de l'acord Mas-Junqueras per al 27-S.

stats