CORRUPCIÓ
Política 01/08/2012

ERC demana la compareixença de Felip Puig perquè expliqui la requalificació de la finca de Fèlix Millet

Els republicans volen que De Gispert entregi l'informe de la Sindicatura de Comptes a la Fiscalia

Acn
2 min
Els diputats d'ERC Pere Bosch i Violant Mascaró atenen els mitjans de comunicació davant els terrenys dels Avellaners de Can Plandolit

L'Ametlla del VallèsERC demanarà la compareixença de l'actual conseller d'Interior, Felip Puig, al Parlament perquè doni explicacions sobre la requalificació dels terrenys de Fèlix Millet de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). Volen que comparegui com a expresident de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, l'entitat que segons la Sindicatura de Comptes va actuar "sense el rigor que era necessari i amb mancances i deficiències" en el procés de requalificació de la finca de l'expresident del Palau. Els republicans també demanaran a la presidenta del Parlament, Nuria De Gispert, que entregui a la Fiscalia l'informe de la Sindicatura de Comptes que explica les irregularitats urbanístiques d'aquest procés. Els diputats d'ERC Pere Bosch i Violant Mascaró han convocat els mitjans de comunicació davant dels terrenys dels Avellaners de Can Plandolit de l'Ametlla del Vallès, propietat de Fèlix Millet i la seva esposa. Es tracta dels terrenys que, segons la Sindicatura de Comptes, van ser requalificats a canvi d'una aportació d'uns 90.000 euros per part de Fèlix Millet a la biblioteca del municipi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pere Bosch ha explicat que l'informe de la Sindicatura de Comptes aporta "informació nova" i que assenyala directament la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona (CTUB), que en el moment del procés de requalificació de la finca estava presidida per l'aleshores conseller de Política Territorial Felip Puig. Per aquest motiu, el diputat d'ERC ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença de Puig en comissió ordinària i també de representants de la Sindicatura de Comptes. Els republicans pretenen que aquestes parts aportin més informació i que els grups polítics puguin plantejar nous dubtes.

Bosch ha recordat que l'informede la Sindicatura de Comptes posa de manifest que la gestió de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès i de la CTUB "es va desenvolupar sense el rigor que era necessari i, per tant, amb mancances i deficiències". En aquest sentit, indica que el document detalla que la CTUB va aprovar les modificacions sense "l'estudi economicofinancer ni la justificació de la seva innecessarietat". El republicà, en la mateixa línia, subratlla que la CTUB va incrementar l'índex d'edificabilitat del solar de Millet i que les incongroències de les modificacions "curiosament sempre van en benefici del particular", en aquest cas de l'expresident del Palau de la Música.

La requalificació dels terrenys dels Avellaners de Can Plandolit, portada a terme entre els anys 2001 i 2002, autoritzava Fèlix Millet a construir fins a 129 habitatges, 79 a preus de lliure mercat i 50 de protecció oficial, actuant en un àmbit de més de 44.000 metres quadrats. L'alcalde de l'Ametlla del Vallès en el moment d'efectuar aquest procés era Albert Palay, de la formació Grup d'Independents de l'Ametlla (GIA).

stats