Política 28/09/2012

CiU, ERC i ICV demanen al Parlament Europeu que desautoritzi Vidal-Quadras

Els eurodiputats Tremosa, Romeva i Miranda pregunten també a l'Eurocambra si la Comissió suspendria els drets d'Espanya com a estat membre en cas d'intervenció militar

Ara
1 min
Els eudrodiputats Ramon Tremosa (CiU), Alejo Vidal-Quadras (PP) i Maria Badia (PSC) han participat aquest divendres a Barcelona a la presentació de la revista 'Dossier Europa' / ALEIX MOLDES / ACN

BarcelonaLes declaracions d'Aleix Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu, a Intereconomía en què demanava que el govern espanyol intervingués Catalunya amb la Guàrdia Civil, ja han tingut una resposta a l'Eurocambra. Els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (ERC) han demanat al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que si Aleix Vidal-Quadras no es disculpa, prengui mesures.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests eurodiputats consideren que "aquestes declaracions són impròpies d'un vicepresident del Parlament Europeu, que ha de promoure els valors propis de la Unió Europea, com la pau i la democràcia", segons han dit en un comunicat. "És molt important que el debat sobre la celebració d'un referèndum a Catalunya es faci en un marc cordial, que deixi de banda aquestes amenaces infames", afegeixen.

D'altra banda, els diputats han demanat a l'Eurocambra en una pregunta parlamentària si la Comissió Europea suspendria els drets d'Espanya com a estat membre del Consell Europeu en cas d'utilització de la força contra les decisions del Parlament de Catalunya.

stats