Política 28/09/2012

CiU, ERC i ICV demanen al Parlament Europeu que desautoritzi Vidal-Quadras

Els eurodiputats Tremosa, Romeva i Miranda pregunten també a l'Eurocambra si la Comissió suspendria els drets d'Espanya com a estat membre en cas d'intervenció militar

Ara
1 min
Els eudrodiputats Ramon Tremosa (CiU), Alejo Vidal-Quadras (PP) i Maria Badia (PSC) han participat aquest divendres a Barcelona a la presentació de la revista 'Dossier Europa' / ALEIX MOLDES / ACN

BarcelonaLes declaracions d'Aleix Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu, a Intereconomía en què demanava que el govern espanyol intervingués Catalunya amb la Guàrdia Civil, ja han tingut una resposta a l'Eurocambra. Els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (ERC) han demanat al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que si Aleix Vidal-Quadras no es disculpa, prengui mesures.

Aquests eurodiputats consideren que "aquestes declaracions són impròpies d'un vicepresident del Parlament Europeu, que ha de promoure els valors propis de la Unió Europea, com la pau i la democràcia", segons han dit en un comunicat. "És molt important que el debat sobre la celebració d'un referèndum a Catalunya es faci en un marc cordial, que deixi de banda aquestes amenaces infames", afegeixen.

D'altra banda, els diputats han demanat a l'Eurocambra en una pregunta parlamentària si la Comissió Europea suspendria els drets d'Espanya com a estat membre del Consell Europeu en cas d'utilització de la força contra les decisions del Parlament de Catalunya.

stats