CONFLICTE PER UN VOT A GIRONA
Política 22/06/2011

ERC recorrerà al TC pel regidor de Girona

El TSJC invalida un vot perquè un dels noms del llistat hi està tatxat. Els republicans insinuen que la butlleta, que anava acompanyada d'una estampa d'Escrivà de Balaguer, ha estat manipulada perquè no estava tatxada en les revisions prèvies

Redacció
1 min

BarcelonaLa butlleta d'ERC de Girona que anava acompanyada d'una estampeta d'Escrivà de Balaguer continua fent la punyeta al partit. Si inicialment el problema per declarar-la vot nul era l'estampeta, el TSJC l'ha declarat nul·la ara perquè un dels noms, el de la candidata Maria Mercè Roca, hi sortia tatxat. Però resulta que ERC, en un comunicat, assegura que en les revisions anteriors per esgarrapar el vot que els manca per obtenir representació, la butlleta no estava marcada. En resum, que ha estat manipulada durant el procés per determinar-ne la validesa. Per això, recorreran al Tribunal Constitucional, la última instància que els queda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, ERC considera que la sentència és "sorprenent i contradictòria i genera indefensió". A més, ERC destaca que la mateixa sentència reconeix que "en tot procés electoral es poden produir errors". Però en el cas del vot acompanyat d'Escrivà de Balaguer, ERC assegura que la CUP en va demanar la invalidació per l'estampeta, no pas per cap marca, que asseguren que no hi era abans del procés al TSJC. En aquest sentit, els republicans constaten que ni la Junta electoral de zona ni la central va fer constar cap marca a la papereta en qüestió.

stats