Política 22/07/2015

Tardà diu que si els catalans voten 'sí' a la independència no els aturarà "ni Déu ni Rajoy"

El diputat d'ERC afirma que la llei de seguretat nacional tampoc frenarà la voluntat expressada a les urnes el 27-S

Europa Press
1 min
El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà. ACN

MadridEl diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha avisat aquest dimecres que "ni Déu ni Rajoy" aturaran els catalans si majoritàriament aposten per la independència a les urnes el 27 de setembre. Tampoc frenarà aquesta voluntat democràtica, ha dit, la llei de seguretat nacional que s'aprovarà al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà ha fet aquestes declaracions als periodistes abans que comencés la comissió constitucional a la cambra baixa que donarà previsiblement el vistiplau a aquest projecte de llei, amb els vots favorables del PP i del PSOE. El diputat d'ERC ha denunciat que "el sistema polític espanyol" ha optat "per la repressió" i busca tenir amb aquesta llei "un altre instrument per avortar la voluntat democràtica dels catalans".

"La democràcia és imbatible"

El republicà ha avisat que els qui tenen aquesta pretensió "estan condemnats al fracàs" perquè "la democràcia és imbatible". "Si l'únic argument que té el sistema polític espanyol al segle XXI i a la UE és intentar atemorir, és que estan molt però que molt malament i és evident que els sortirà el tret per la culata", ha recalcat.

Tardà ha insistit que "no es pot anar contra la democràcia". "I si existís aquesta voluntat majoritària dels catalans, que encara s'ha de veure –per descomptat, a les urnes–, és evident que això no ho para ni Déu, ni per descomptat Rajoy", ha reblat, i ha apuntat que tampoc ho farà la llei de seguretat, "perquè la democràcia és imbatible".

stats