Política 11/09/2014

Espadaler demana al govern espanyol que recapaciti i atengui el clam d'una Diada que confia que serà cívica

El conseller espera que les mobilitzacions siguin pacífiques i no preveu res més enllà de "petites provocacions"

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha demanat al govern espanyol que recapaciti i atengui el clam d'una Diada que ha confiat que serà "cívica, de convivència i respecte mutu". El conseller espera que les mobilitzacions siguin pacífiques i no preveu res més enllà de "petites provocacions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'encapçalar l'ofrena floral d'UDC juntament amb Josep Antoni Duran i Lleida davant del monument de Rafael Casanova, ha dit que Catalunya "farà un clam transversal unànime per tal que qui ha d'escoltar la veu de la ciutadania que vol decidir el seu futur ho pugui escoltar". "Esperem que aquells que han de recapacitar i entendre que això és profund, no una dèria d'uns o altres, reconsiderin les seves posicions", ha afegit.

En preguntar-li per escenaris hipotètics si el TC suspèn la llei de consultes, com eleccions anticipades, Espadaler no ha volgut especular i ha remarcat que ara el que toca és aprovar la llei de consultes per poder votar el 9-N. Qualsevol eventualitat es tractarà conjuntament per part de tots els partits per prendre una decisió sobre el que cal fer, ha recordat.

El també conseller d'Interior ha confiat que la 'V' d'aquesta tarda serà una mobilització "pacífica, joiosa, festiva i també reivindicativa", i que es desenvoluparà amb total normalitat, així com la que tindrà lloc a Tarragona de signe contrari. "Estic convençut que totes elles s'expressaran de la manera que pertoca, que és respectar-nos els uns als altres", ha dit.

stats