Política 04/10/2019

Español justifica el seu fitxatge per JxCat: "La millor opció és una estratègia unitària"

El candidat al Senat revela que la seva decisió ha incomodat la CUP

Ara
1 min
Roger Español, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl candidat de JxCat al Senat, Roger Español, el votant que va perdre un ull en el referèndum de l'1 d'Octubre i que va concórrer a les eleccions del 28 d'abril com a número cinc de la candidatura de Front Republicà, ha justificat avui el seu fitxatge pel partit de Carles Puigdemont dient que és el que millor representa, a parer seu, l'esperit d'unitat. "S'ha d'anar a Madrid amb tot, també políticament, i la millor opció és una estratègia unitària", ha remarcat.

El saxofonista ha reconegut que la seva decisió pot haver molestat la CUP per la seva vinculació amb l'esquerra independentista, però ha reiterat que JxCat és qui més ha apostat per la unitat davant la negativa d'ERC i la CUP a configurar llistes unitàries. "Sé que la decisió ha encès molta gent, i evidentment la CUP, però a Madrid hi hem d'anar units", ha subratllat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Membres de JxCat van establir converses amb membres de Front Republicà per intentar fer un front sobiranista de cara a les eleccions del 10 de novembre, entre els quals Albano Dante Fachin. Els contactes –que també van mantenir amb el projecte de Primàries de Jordi Graupera– no van prosperar, però ara tindran un reflex en la candidatura al Senat amb la inclusió d'Español.

stats