Política 03/10/2019

Roger Español serà el candidat de JxCat al Senat

L'home que va perdre la visió d'un ull l'1-O va concórrer a les llistes de Front Republicà el 28-A

Núria Orriols
2 min
Roger Español i Laura Borràs en la roda de premsa en la qual el partit ha anunciat que ell serà el candidat per Barcelona al Senat a les eleccions del 10-N

BarcelonaMembres de JxCat van establir converses amb membres de Front Republicà per intentar fer un front sobiranista de cara a les eleccions del 10 de novembre, entre els quals Albano Dante Fachin. Els contactes –que també van mantenir amb el projecte de Primàries de Jordi Graupera– no van prosperar, però ara tindran un reflex en la candidatura al Senat. Un dels independents que es va presentar –l'escriptor Ignasi Roda Fàbregas– no repetirà i, en lloc seu, com a independent, es presentarà Roger Español com a número 1 al Senat per la demarcació de Barcelona. Español és el votant que va perdre un ull en el referèndum de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Laura Borràs ho ha anunciat amb Español aquest dijous a la cruïlla de la Gran Via amb Sardenya –molt a prop de l’Escola Ramon Llull, on Español va rebre l’impacte de la bala de goma a l’ull–, juntament amb Francesc Dalmases i Josep Lluís Cleries.

“Español encarna el que va ser la repressió de la policia espanyola l’1 d’octubre i com ell, arran d’allò, fa un pas endavant”, ha afirmat Borràs. Español ha dit que fa aquest pas en favor de la “unitat independentista”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha acompanyat Roger Español als jutjats aquest divendres

Español, que va perdre la visió en un ull l'1 d'octubre arran d'una bala de goma de la policia espanyola, va concórrer a les eleccions del 28 d'abril com a número cinc de la candidatura de Front Republicà, que va aconseguir 113.008 vots.

A la resta de la candidatura de Barcelona, queda per confirmar si continuen l'exconseller Lluís Puig i Meritxell Lluís, dona de Josep Rull, per part del PDECat. En els anteriors comicis del 28 d'abril JxCat no va aconseguir representació a la cambra alta a la demarcació de Barcelona. Els senadors escollits van ser Jami Matamala, amic personal de l'expresident Carles Puigdemont, que hi va concórrer com a candidat de Girona i que s'hi tornarà a presentar el 10 de novembre, i Mayte Rivero, que abans ja era senadora, per Lleida.

stats