Política 02/01/2019

El govern espanyol afirma que no pot facilitar el cost total del viatge de Sánchez amb el Falcon

L'executiu només quantifica 282,92 euros de despeses de protocol

Ara
2 min
Pedro Sánchez, al 'Falcon' amb les ulleres de sol posades

BarcelonaEl govern espanyol ha afirmat aquest dimecres que no pot facilitar el cost total del viatge del president espanyol, Pedro Sánchez, al Festival Internacional de Benicàssim (FIB) a bord de l'avió oficial Falcon. El govern socialista assegura que només pot quantificar –emparant-se en la llei de secrets oficials– 282,92 euros de despesa de protocol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Moncloa expliquen que no poden publicar totes les despeses perquè també ho impedeix la llei de protecció de dades i una sentència de l'Audiència Nacional que veta fer públics, per exemple, el cost del combustible i del desplegament de personal.

Així consta en una resolució de la secretaria general de la Presidència del govern espanyol que respon a una petició d'informació de l'assessor del grup popular a l'Ajuntament de València. L'executiu afirma que "la despesa total computada pel departament de Protocol durant els dies previs va ser de 282,92 euros" i apunta que facilitar altres dades "afectaria els plans de protecció" del president espanyol. També insisteix que el motiu del viatge era la trobada amb el president valencià, Ximo Puig, ja que la polèmica va sorgir quan –arran de la visita a València– Sánchez va acudir amb la seva dona al Festival Internacional de Benicàssim.

L'executiu ha publicat aquesta informació després que l'hi obligués el Consell de Transparència i Bon Govern, ja que en un primer moment no ho havia fet. Ara l'assessor del PP tornarà a recórrer al mateix organisme perquè es pronunciï sobre els arguments de l'executiu de Sánchez. També farà una queixa al Defensor del Poble.

Ciutadans acusa Sánchez de "tapar" la xifra real dels seus viatges

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat per les xarxes socials aquest dimecres al cap de l'executiu espanyol d'intentar "prendre el pèl" als espanyols i "riure-se'n tapant" la xifra real dels viatges que va fer el juliol passat a Benicàssim. Aquest és el tuit:

Al seu torn, el PP ha demanat que el subdirector general de Transparència i Bon Govern, Javier Amorós, comparegui al Congrés per explicar per què l'executiu socialista blinda els viatges del president espanyol emparant-se en la llei de secrets oficials.

stats