Política 17/01/2018

El govern espanyol no recorrerà el vot delegat de Junqueras, Forn i Sànchez

L'executiu de Rajoy estarà atent a les decisions de la mesa per si es decideix investir Puigdemont

Ot Serra
1 min
El president espanyol, Mariano Rajoy, comparex per valorar el 9-N tres dies després / EFE

MadridEl govern espanyol no recorrerà la delegació de vot en la sessió constitutiva del Parlament dels tres diputats que són a la presó, Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez.

En les votacions per escollir aquest dimecres el president del Parlament i la resta de membres de la nova mesa, hi han participat de manera delegada els tres diputats electes en presó preventiva, però no els cinc que es troben a Brussel·les: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig, de JxCat, i Antoni Comín i Meritxell Serret, d'ERC.

Dimarts el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va avançar que si es permetia la delegació de vot a Puigdemont i la resta de diputats que es troben a la capital belga, ho recorreria immediatament. Aquest dimecres fonts de l'executiu han reiterat que estaran molt atents a les decisions que adopti la mesa del nou Parlament, i en concret el seu president, amb relació a l'anunci de la investidura de Puigdemont per actuar-hi en conseqüència.

Han subratllat, però, que el govern espanyol no és partidari de recórrer el vot delegat dels tres diputats electes que són a la presó, sobretot si es basen en la sentència del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que ho plantejava com una possibilitat.

stats