Política 02/01/2015

Podem espera anunciar un acord amb Guanyem Barcelona aquest mes

El líder de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha refusat encapçalar la llista municipal

Efe
1 min
Marc Bertomeu, nou secretari general de Podem a Barcelona / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl líder de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu, ha avançat que l'acord entre el seu partit i Guanyem, d'Ada Colau, pot anunciar-se aquest mateix mes de gener, si bé després la seva formació haurà de ratificar-lo en una votació. De fet, aquest és un dels reptes que es marca Bertomeu. L'altre, segons ha explicat a Efe, és crear una "estructura formal" del partit a Barcelona, amb espais de participació a tots els districtes i barris de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bertomeu ha destacat que les negociacions per confluir amb Guanyem en les municipals, que van començar el mes d'agost passat, es troben en la fase "final", de manera que en els pròxims dies els contactes podrien "arribar a bon port" i anunciar-se un acord amb la formació de l'activista Ada Colau aquest mateix mes de gener.

El nou líder de Podem a Barcelona ha explicat que les converses amb Guanyem se centren ara en consensuar com ha d'abordar-se el procés de les primàries, després que les dues formacions elaboressin un codi ètic, mentre mantenen també un diàleg obert amb ICV i Procés Constituent.

Refusa encapçalar ell la llista a Barcelona

En clau municipal, Bertomeu ha certificat també que no té la "voluntat" de presentar-se a les llistes de la seva formació per a l'alcaldia de Barcelona, ja que la seva candidatura era per a un càrrec intern del partit com és del de secretari general a Barcelona, per al que ha estat elegit.

stats