Política 22/09/2014

Esperanza Aguirre, "contenta" d'haver explicat "per fi" davant del jutge l'incident amb la Policia Municipal de Madrid

La dirigent popular ha declarat per un suposat delicte de desobediència a l'autoritat. El cas podria complicar les seves aspiracions a candidata del PP a l'alcaldia de la ciutat

2 min
Esperanza Aguirre després de sortir de declarar per l'incident amb la policia muncipal de Madrid / EFE

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, està "contenta" d'haver pogut declarar "per fi" sobre l'incident de trànsit que va protagonitzar al mes d'abril amb la policia municipal de Madrid, pel qual avui dilluns ha comparegut davant el jutge com a imputada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant els nombrosos mitjans de comunicació que l'esperaven a la porta, Aguirre ha assegurat quan ha sortit del jutjat d'instrucció de plaça de Castella que ha contestat a totes les preguntes del jutge i de l'acusació particular sobre l'incident.

Aguirre ha declarat al jutjat d'instrucció número 14 de Madrid durant una hora i quaranta minuts per un suposat delicte de desobediència.

Després de sortir del jutjat, la dirigent popular ha celebrat haver-se pogut explicar, finalment, sobre l'incident, i ha assenyalat als periodistes que la seva declaració ha estat gravada, de manera que els mitjans de comunicació hi podran "tenir accés".

La presidenta del PP de Madrid ha esquivat respondre als mitjans si aquesta declaració pot afectar la seva carrera política.

Quan abandonava el jutjat, envoltada per uns setanta periodistes, diversos ciutadans que han esperat que sortís l'han increpat amb crits com "pocavergonya", "lladre" o "pija".

Hores abans, quan ha arribat al jutjat –passades les 10.20 hores–, Aguirre també ha evitat en diverses ocasions respondre a les preguntes de si ha rebut el suport del seu partit en relació amb aquest incident.

El titular del jutjat d'instrucció número 14 de Madrid, Carlos Valle, va dictar el passat dia 12 la interlocutòria en la qual citava a declarar Aguirre com a imputada per un delicte de desobediència a agents de l'autoritat.

Aquesta decisió es va produir després que a principis de mes l'Audiència Provincial de Madrid ordenés instruir el cas com un suposat delicte de desobediència als agents municipals que van participar en l'incident i no com un falta, com defensava el mateix jutge i la Fiscalia Superior de Madrid.

Nombrosos mitjans de comunicació han seguit l'arribada d'Aguirre al jutjat per informar sobre el cas, que podria complicar les possibles aspiracions de la presidenta del PP de Madrid per ser la pròxima candidata del PP a l'alcaldia de la ciutat.

El 30 de setembre, a les 10.00 hores, estan citats en qualitat de testimonis sis agents de mobilitat i dos policies municipals que van intervenir en l'incident de trànsit protagonitzat per la política.

stats