Pau Gasol i Estopa denuncien haver estat utilitzats pel moviment 12-O

El jugador de bàsquet i els germans Muñoz se sumen a Iniesta i es desmarquen de la utilització política de la seva imatge en un vídeo promocional de la manifestació de plaça Catalunya

Dijous va ser Iniesta qui va denunciar la utilització sense consentiment de la seva imatge en un vídeo en què es cridava a la participació en la concentració unionista del 12-O a la plaça Catalunya de Barcelona. I aquest divendres, altres tres figures la imatge de les quals ha estat feta servir com a recurs per a cridar a la participació dels que se senten "espanyols i catalans" han fet públic el seu rebuig. Es tracta dels germans Manuel i David Muñoz, membres d'Estopa, i del jugador de bàsquet Pau Gasol.

"El meu germà i jo ens sentim utilitzats pel moviment 12-O. No sé per què ens han de barrejar amb res, com és possible…?". Els germans José Manuel i David Muñoz, els integrants del grup Estopa, han denunciat en un tuit que se senten utilitzats pel moviment 12-O. Hores després ha estat Pau Gasol qui, també en un tuit en el seu compte, es desmarcava amb contundència de la concentració espanyolista: "Estic molt molest per l'ús del meu nom, sense el meu coneixement ni consentiment, en qualsevol convocatòria, comunicació o publicitat", ha dit en una piulada en català i castellà.

En un nou vídeo promocional, l'entitat Som Catalunya, somos España, que organitza la manifestació d'aquest dissabte a la plaça Catalunya, recopila frases d'algunes cares populars per reclamar la unitat de l'Estat. Fa uns dies, l'entitat ja va penjar un vídeo a YouTube amb imatges del jugador del Barça Andrés Iniesta al programa 'El convidat' de TV3. Com que no tenien permís per utilitzar-les, el vídeo va ser retirat. Iniesta va fer saber el seu malestar per la utilització política de l'entrevista a través del seu entorn.

El nou vídeo evita problemes de drets d'imatge perquè són joves anònims els que, mirant a càmera, diuen les frases suposadament dites per Pau Gasol, Montserrat Caballé, José Manuel Lara, Estopa i el mateix Iniesta. Al final del vídeo es diu: "Si penses com Estopa, Gasol, Caballé, Iniesta o Lara... vine el 12 d'octubre a la festa de la convivència".