Política 05/03/2015

Un exdiplomàtic d'Espanya a Andorra és el nou secretari general de Podem a Majadahonda

A finals de l'any 2013 el ministre d'Afers Estrangers García-Margallo es va plantejar destituir a Albert Moreno per defensar la legalitat d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya

Ara
1 min
Sí: Albert Moreno. No: Esperanza Aguirre

BarcelonaUn exdiplomàtic d'Espanya a Andorra, nascut a Barcelona, és secretari general de Podem a Majadahonda (Madrid). És Albert Moreno, de 60 anys i llicenciat en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va exercir com a representant d'Espanya al principat andorrà i a finals de l'any passat va entrar a formar part dels Cercles de Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És diplomat en Relacions Internacionals per la Sciences Po de París i va ingressar a la carrera diplomàtica fa trenta anys. També va ser assessor internacional del president de la Generalitat, José Montilla. També va ser destinat a les representacions diplomàtiques espanyoles a Angola, Luxemburg i en la representació permanent davant la Unió Europea. Alhora, va ser sotsdirector de l'Escola Diplomàtica i sotsdirector general del Pròxim Orient.

A l'octubre de l'any 2013, el ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, es va plantejar destituir Moreno, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, després que el diplomàtic es mostrés a favor de fer una consulta d'autodeterminació legal a Catalunya.

En una entrevista publicada pel 'Diari d'Andorra', l'ambaixador va defensar que a Catalunya hauria de poder fer una consulta "legal" sobre la permanència o no a Espanya. Per Moreno, si l'opció de la independència aconseguís un suport del 65%, s'hauria d'"acceptar" aquest resultat. "Si no, no seríem demòcrates", afegia. En l'entrevista, el diplomàtic espanyol es definia com "internacionalista", "ni molt espanyol, ni molt català, ni molt res".

stats