Política 09/05/2014

Una enquesta d'IU rebaixa les expectatives de PP i PSOE del CIS

Les dades, que beneficien els partits minoritaris, donen a la formació coaligada amb ICV-EUiA entre 7 i 9 escons al Parlament Europeu

Ara
1 min

BarcelonaEl PP guanyaria les eleccions europees amb el 32,2% dels vots (18-19 escons) per davant el PSOE, que obtindiria el 29,9% dels vots (17-18), segons una enquesta feta pública aquest divendres per IU, que rebaixa les expectatives que les dades del CIS va donar als dos grans partits espanyols aquest dijous. La previsió d'IU, favorable a les formacions minoritàries, assenyala que la formació coaligada amb ICV-EUiA aconseguiria el 12% dels vots (7-8), UPyD el 6,5% (3), que i la Coalició per Europa (aliança CiU-PNB) es quedaria amb els 2 eurodiputats actuals (4% dels vots). ERC, per la seva banda, amb el 3,8% dels vots, també es faria amb els dos escons al Parlament Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests resultats, indica l'enquesta, es donarien en el supòsit que la participació al 25-M fos menor que en els comicis de 2009. De les dades es despren que una participació major perjudicaria al PSOE, que obtindiria un 23,6% dels suport (14-15), enfront un PP amb el 29,5% dels vots (18-19, igualment). Una participació més elevada beneficiaria, d'altra banda, IU i UPyD, que rebrien el 13,6% (8-9) i el 9,2% (5) del suport, respectivament. Més gent a les urnes també seria favorable per a CiU, que obtindria dos eurocandidats, tres en el total de la seva coalició amb els nacionalistes bascos (5,6% dels vots). ERC obtindira els dos escons igualment, amb un suport gairebé idèntic que si la participació fos menor (3,7% si fos més elevada).

Independentment del nivell de participació, Podemos, Ciutadans i Primavera Europea entrarien al Parlament Europeu amb un escó, mentre que Vox i EH Bildu en quedarien fora.

stats