Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

El govern basc explica a Europa que "tot confirma" el cessament del terrorisme

El conseller d'Interior d'Euskadi, Rodolfo Ares, ha aclarit que malgrat aquesta situació s'ha de seguir treballant perquè ETA es dissolgui "sense aconseguir cap contraprestació"

El conseller d'Interior del govern basc, Rodolfo Ares, ha explicat aquest dijous a la Comissió Europea que totes les informacions de què disposa constaten la desaparició de les accions terroristes per part d'ETA.


A la reunió celebrada a Brussel·les, Ares ha informat a la comissària europea d'Assumptes d'Interior, Cecilia Malmström, de la situació basca després de la fi de l'activitat terrorista d'ETA i les iniciatives engegades per consolidar la pau, la llibertat i la convivència a Euskadi. Tot i així, el conseller ha aclarit que malgrat aquesta situació s'ha de seguir treballant perquè ETA es dissolgui "sense aconseguir cap contraprestació". En resposta a les declaracions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en les quals va afirmar que la banda terrorista ETA "no és només un problema policial", sinó que té "una dimensió política", Ares ha assegurat que el govern d'Espanya "ha deixat clar que ETA ha abandonat totes les activitats terroristes".


Un altre dels objectius de la trobada ha sigut sol·licitar que Europa col·labori en el finançament del Memorial de les Víctimes del Terrorisme, un projecte recollit en la llei de protecció integral de les víctimes del terrorisme, i de l'Institut de la Memòria i la Convivència. També s'han emmarcat dos projectes més, la celebració del Dia de la Memòria –el 10 de novembre– i l'elaboració del Mapa de la Memòria, que recull els llocs en els quals va tenir lloc un atemptat terrorista i la presència de les víctimes en el sistema educatiu.Per últim, el conseller d'Interior del govern basc ha traslladat la invitació del lehendakari Patxi López per participar en la clausura del Congrés de la Memòria i Convivència, que la comissària ha acceptat.

RE

Més continguts de