Política 03/10/2016

La fundació FAES, presidida per Aznar, trenca amb el PP

L'expresident espanyol i Cospedal signen el conveni de desvinculació

Ara
2 min
Mariano Rajoy i José María Aznar, aquest diumenge a la clausura del campus FAES. EFE

MadridLa Fundació FAES ha decidit deixar d'estar vinculada al PP, ha renunciat a les subvencions públiques que percebia fins ara per aquesta raó i ha aprovat una reforma dels seus estatuts amb un nou òrgan de govern en el qual no hi haurà vocals nats del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha comunicat aquest dilluns el president de la fundació, José María Aznar, en una reunió extraordinària que ha celebrat el patronat aquesta tarda per ratificar l'acord que van signar la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i el secretari general de FAES, Javier Zarzalejos, el dia 30, segons informa la institució en un comunicat recollit per Efe.

Tot i la desvinculació, el PP i FAES es mostren "oberts a seguir col·laborant en el futur" des dels seus respectius àmbits d'activitat.

Segons informa FAES, Cospedal ha assistit a la reunió del patronat que ha aprovat reformar els estatuts i conformar un nou òrgan de govern en què el PP "renuncia als membres que fins ara li corresponien com a vocals nats".

Segons l'acord aprovat avui, que afecta el finançament i l'organització de la fundació, FAES ja no estarà vinculada a cap partit polític.

Deixa així de cobrar les subvencions públiques que rebia per la seva vinculació al PP.

En el comunicat se subratlla que el PP i FAES "recorden l'estreta i fructífera relació que han desenvolupat en els terrenys ideològic, programàtic i de formació política", i "es mostren oberts i disposats a seguir col·laborant en el futur des dels seus respectius àmbits".

Així mateix, de comú acord, s'ha determinat que FAES mantindrà la seva presència i activitat a les xarxes i organitzacions internacionals a les quals ja pertany.

La fundació FAES va néixer el 2002 com a resultat de la fusió de les cinc fundacions vinculades al PP que es va dur a terme al novembre del 2002. Va adquirir el nom de les fundacions, ja que la primitiva FAES es va constituir el 1989.

Presidida per José María Aznar des de la refundació, estava concebuda com "un laboratori d'idees i font d'iniciatives". Es defineix com a defensora de les idees i principis propis del pensament liberal i reformista.

Les relacions entre FAES i el PP no sempre han estat fàcils, com no ho ha estat la que mantenen el president del partit, Mariano Rajoy, i el seu antecessor, José María Aznar, que en nombroses ocasions no ha amagat les seves diferències amb la gestió del cap de l'executiu en funcions.

L'expresident del govern espanyol ha utilitzat així la tribuna de FAES en nombroses ocasions per fer les seves anàlisis sobre la situació política d'Espanya, exposant les seves diferències sobre la gestió del govern davant el debat sobiranista català, les mesures econòmiques per tallar la crisi o la mateixa gestió del partit.

stats