Política 11/10/2013

La FAES sobre l'independentisme: “Ha de ser resistit i vençut”

La fundació que presideix Aznar afirma que la Constitució no pot assimilar "més relats identitaris arbitraris"

Efe
1 min

MadridLa fundació FAES, que presideix José María Aznar, adverteix, en ple debat sobre el procés sobiranista a Catalunya, que els "desafiaments" a l'ordre constitucional han de ser "resistits" i "vençuts" i que "no cal impulsar més el procés de centrifugació de l'Estat sense jugar amb allò irreversible". En l'editorial del número 40 de la revista editada per la fundació, 'Quaderns de pensament polític', s'avisa que, encara que el sistema és "flexible", aquest marge de flexibilitat "ja s'ha esgotat i intentar anar més enllà produiria un dany irreparable als fonaments de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, assenyala que la Constitució no pot assimilar "més relats identitaris arbitraris com els que ha posat en circulació el nacionalisme en la seva radicalització actual", ni pot assumir noves pretensions d'asimetria "sense comprometre irremeiablement el principi polític que li dóna origen i la legitima". "No sembla que sigui aquesta la millor manera de respondre a l'amenaça secessionista", diu l'editorial, que considera que "l'estirament ja ha arribat al seu màxim i forçar-lo més condueix irremeiablement a l'esquinçament".

L'advertiment de FAES arriba en plena controvèrsia al PP després que, en un intent de donar protagonisme a una Sánchez-Camacho que perd vots a favor de Ciutadans, la líder dels populars catalans hagi proposat una reforma del finançament que reconegui la "singularitat" de Catalunya.

stats