Política 16/02/2015

Felip Puig, sobre les informacions de 'La Razón': "És fals. Mai he cobrat ni demanat comissions"

El conseller d'Empresa i Ocupació assegura a RAC1 que ha donat ordres als seus advocats perquè estudiïn les accions "civils i penals" necessàries

Ara
2 min
Felip Puig, en una imatge d'arxiu / ARA

Barcelona"És fals. Mai he cobrat ni he demanat comissions". Així de taxatiu s'ha manifestat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en declaracions a RAC1 després que el diari 'La Razón' hagi publicat que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha encarregat una investigació a la Unitat de Delictes Fiscals i Econòmics de la Policia Nacional (UDEF) després que un empresari francès suposadament denunciés que li havia demanat una comissió del 5% per adjudicar una obra al port de Barcelona i que, en negar-s'hi, va rebre amenaces de Método3, epicentre del cas d'espionatge polític a Catalunya. Puig ha assegurat que ha donat ordres als seus advocats perquè estudiïn les "accions civils i penals" necessàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig ha argumentat que mai ha format part dels consells d'administració del port de Barcelona, que "mai" ha tingut "relació" amb Método 3 –"més aviat n'he sigut víctima"– i que està convençut que tot forma part d'una "campanya" per desprestigiar-lo. Ha anat més enllà i ha assegurat que "mai" ha tingut "constància" que des de la Generalitat s'hagin demanat comissions a canvi d'obra pública: "No n'he tingut constància i puc dir que mai s'ha efectuat aquest tipus d'intermediació".

"És fals i he demanat als advocats que interposin les corresponents accions judicials", ha advertit Puig, que també ha afirmat que mai ha tingut cap compte bancari a l'estranger. El conseller ha explicat també que no ha rebut cap notificació sobre la suposada investigació, però ha afegit: "En el supòsit que la informació respongui a una acusació formal, reafirmo la meva honestedat, i la defensaré amb tota la contundència".

Les filtracions i el ministre Fernández Díaz

Si bé el conseller ha dit que no vol donar la seva opinió sobre les suposades filtracions fetes des del ministeri de l'Interior d'informes policials que han resultat ser falsos, sí que ha considerat que "o per acció o per omissió alguna responsabilitat hi deu tenir".

stats