Política 15/02/2015

Jorge Fernández Díaz: "No he de demanar disculpes a Xavier Trias", l'entrevista a 'Salvados' en deu frases

El ministre de l'Interior es juga un cafè amb llet amb Évole que el TC validarà la cadena perpètua

Ara
2 min
Jorge Fernéndez Díaz i Jordi Évole durant el programa

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha estat entrevistat aquest diumenge a la nit a 'Salvados'. Una extensa entrevista en què s'ha referit als acords amb el PSOE, a l'ús sectari dels poders de l'estat del qual l'acusen i també al procés català i la fi d'ETA. Aquestes són les deu frases més destacades:

  1. El pacte amb el PSOE: "Nacions Unides ens va demanar que ens adaptéssim a l'amenaça del terrorisme jihadista i per això té sentit que ens posem d'acord a l'hora de pactar dins d'Espanya. El pacte és molt bo".
  2. La cadena perpètua: "La presó permanent revisable no té res a veure amb la cadena perpètua, i la tenen la majoria dels països del nostre entorn i no viola cap dels compromisos que hem signat. És un concepte jurídic normalitzat i m'hi jugo un cafè amb llet amb vostè que el TC el validarà".
  3. La immigració il·legal: "Jo no em sento el dolent de la pel·lícula, encara que alguns ens pretenen situar com a tals. Jo i la Guàrdia Civil tenim sentiments i ens dol el que passa, però tenim la capacitat d'acollida que tenim. La demagògia és la millor aliada del racisme".
  4. La pena de mort: "Jo sóc radicalment contrari a la pena de mort, per conviccions i principis. Però tots tenim contradiccions. No som a l'arcàdia feliç".
  5. 'Charlie Hebdo' i la llibertat d'expressió: "Jo no sóc Charlie, jo sóc Jorge Fernández. Cap llibertat és absoluta, però. Si no hi estic d'acord, ho portaria als tribunals. En el cas de Facu Díaz ho hauria denunciat, perquè la base és el respecte. Perquè el que per a ell és humor per a mi és una falta de respecte".
  6. Actuació sectària del ministeri: "Li puc assegurar que tenim àrees especialitzades i que a l'hora de perseguir el delicte no hi ha colors. Si hi ha denúncia, es persegueix, a vegades no ho perseguim d'ofici perquè no s'arriba a tot arreu".
  7. Els informes falsos de la UDEF: "No he de demanar disculpes a Xavier Trias. L'informe no era de la UDEF, no em puc fer responsable de tot el que es publica. El temps posa cadascú al seu lloc. Quan es van publicar els informes de Pujol i tot això es va dir que era fals, i després... Des de determinades instàncies catalanes se m'acusa de quasi tot".
  8. Santiago Vidal i la Constitució catalana: "He llegit el document de Santiago Vidal, que és molt interessant. M'ha interessat perquè deia que la República catalana no serà presidencialista, però que hi haurà un president per sufragi electoral i triarà el consell de ministres. Si m'hagués de jutjar ell pensaria que no és prou neutral".
  9. Petició d'entrevista a Otegi: "Arnaldo Otegi té una singularitat com a pres. Una persona en presó té limitades una sèrie de llibertats. Hi ha una legislació penitenciària i s'ha de complir".
  10. La mala valoració com a ministre: "És normal perquè tots els polítics estem mal valorats. Quan hi havia ETA, llevat dels seus corifeus, la resta de la societat estava amb el ministre, rebia solidaritat. Ara hem acabat amb el terrorisme i les coses són diferents".
stats