Política 04/02/2015

Puig garanteix que no es tallaran a ningú els subministraments bàsics per pobresa energètica

El conseller d'Empresa i Ocupació definirà aquest mes de febrer com es finançarà el fons social per cobrir els impagaments de les famílies més pobres

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha garantit aquest dimecres que cap família a Catalunya patirà talls en el subministrament d'aigua, llum o gas per motius de pobresa energètica. Des del Parlament, on ha respost a una interpel·lació d'ERC, Puig ha relativitzat els efectes de la decisió del PP d'impugnar els pressupostos de la Generalitat per al 2015, on es preveu la creació d'un fons per cobrir els impagaments de subministres per part de les famílies més pobres. Segons fonts de la Generalitat, s'ha aconseguit el compromís de les empreses subministradores de no suspendre a ningú els serveis bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que els pressupostos s'endarreriran un mes, fins que el Consell de Garanties Estatutàries dictamini si s'ajusten a la legalitat, Puig plantejarà aquest mes de febrer el disseny d'aquest fons per fer front al pagament dels subministraments de les famílies més necessitades. Un fons que comptarà amb una dotació de 10 milions d'euros per part de la Generalitat, xifra que podrà augmentar amb les aportacions que hi puguin fer entitats, empreses, grans consumidors o campanyes solidàries. El retard d'un mes en l'aprovació dels pressupostos no tindrà un efecte determinant sobre aquest fons, perquè no serà fins passat l'hivern que les empreses posaran sobre la taula el total d'impagaments.

Al voltant d'unes 50.000 famílies, segons càlculs aproximats i pendents de concreció, podrien arribar a beneficiar-se d'aquest fons un cop estigui en marxa, quan s'hagin pogut aprovar els pressupostos. De tota manera, fan constar fonts del Govern, el gruix de les situacions més crítiques ja s'intenta gestionar a través dels serveis socials vigents.

stats