CONSULTA D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

Fernádez Díaz critica que la consulta sembli una competició entre CiU i ERC per veure qui és més independentista

El líder popular ha ratificat la seva postura de no votar a la consulta per no legitimar l'estratègia de l'independentisme

Acn
2 min
L'alcaldable del PP per Barcelona, Alberto Fernández Díaz

BarcelonaEl candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha criticat que la consulta sobre la independència que celebra aquest 10 d'abril Barcelona, s'hagi convertit en una competició entre el candidat de CiU, Xavier Trias, ERC i el president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, per veure qui és més independentista. El líder popular ha volgut manifestar novament que ell no ha votat ni votarà a la consulta per no participar i legitimar l'estratègia de l'independentisme, ja que considera que aquestes consultes estan convocades per independentistes amb l'únic objectiu de ''fer normal allò que, de tenir conseqüències jurídiques, seria il·legal''.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Fernádez Díaz, mentre Xavier Trias, ERC i Joan Laporta competeixen entre ells per veure qui és més independentista, el PP entén que el que ha de guanyar a Catalunya és ''la batalla de la competitivitat'', ja que ''és la única formula per poder sortir amb força de la crisi creant ocupació i promovent les polítiques socials per atendre les persones que més ho necessiten''.

El líder popular, acompanyat de la portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Àngels Estellé, ha volgut escenificar la seva posició contrària a la consulta sobre la independència que té lloc aquest diumenge a Barcelona i altres municipis catalans fent una passejada pel Moll de la Fusta i visitant una fira solidària. Per Fernández Díaz, no anar a votar a la consulta és de ''sentit comú'' per no donar normalitat a l'objectiu de les persones que organitzen les consultes que és el d'organitzar un referèndum que Díaz considera que no tindria validesa legal.

En aquest sentit, Fernádez Díaz ha declinat fer una valoració sobre el llindar d'èxit de participació que els organitzadors de la consulta de Barcelona han situat en un 10%. Així mateix, l'alcaldable del PP ha assegurat que ''Barcelona és incompatible amb l'independentisme'' perquè és una ciutat oberta i aglutinadora de sentiments i ''l'independentisme divideix, separa i confronta''. Per aquest motiu, ha apostat per fer realitat la ''Barcelona plural i aquesta Barcelona amb un sentit pràctic en què tots junts ens centrem en la lluita contra la crisi''.

stats