Política 01/06/2015

David Fernàndez: "La victòria de Colau suposa un canvi de cicle imprescindible per al país"

El diputat de la CUP diu a TV3 que els símbols espanyols estan "deslegitimats" a Catalunya

Ara
3 min
david fernàndez tv3

BarcelonaLa CUP no entrarà al nou govern municipal a la capital però donarà "suports" a Barcelona en Comú. Ho ha dit el diputat de la CUP al Parlament David Fernàndez, en una entrevista a 'Els matins de TV3'. Fernàndez ha considerat que l'arribada d'Ada Colau a la vida política de Barcelona comporta un canvi de cicle "imprescindible" per al país. Lluny de compartir els recels de la victòria d'Ada Colau expressats per alguns cercles polítics i econòmics durant els darrers dies, David Fernàndez ha celebrat aquest dilluns la victòria de BComú a la ciutat de Barcelona i l'ha definit com "una boníssima notícia". El diputat creu que la irrupció d'una força d'esquerra "transformadora" suposa un canvi de cicle "imprescindible" sobretot a l'àmbit metropolità, on fins ara –ha dit– havia regnat el "clientelisme i el caciquisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És ben coneguda la meva estima llarga i profunda per l'Ada", ha expressat en l'entrevista al programa 'Els matins de TV3', on ha denunciat campanyes en contra de la futura alcaldessa de Barcelona "amb un cert tuf classista i elitista". "Estem farts de les crítiques que ha rebut, molt vergonyoses. Trias, que no és independentista, va votar sí-sí, i Ada Colau, que es defineix com a no independentista, va votar sí-sí", ha argumentat. A més, ha definit la formació guanyadora a Barcelona com a "radicalment compromesa amb el dret a decidir".

En aquest sentit, ha retret al president Mas les seves paraules de crítica i temor vers el projecte de BComú: "No es pot confondre el país amb el partit i els interessos del procés amb la formació política a què pertanys". Fernàndez creu que Mas s'equivoca quan diu que la dispersió de vots sobiranistes en diverses llistes ha fet guanyar formacions no nítidament independentistes perquè, al seu parer, el 24-M ha demostrat "l'hegemonia" sobiranista del país.

"Suport en qüestions de ciutat"

El diputat de la CUP ha reiterat que no entraran al govern municipal de Barcelona. "El mateix programa electoral ja no preveia entrar en la gestió de la ciutat", ha justificat. Tot i així, ha dit que "donaran suport" a Colau i el seu equip en diverses qüestions de ciutat i també cada vegada que els lobis "bordin o criminalitzin" BComú. Un cas diferent és el de la ciutat de Badalona. "La CUP està disposada a assumir-hi el govern", ha volgut aclarir, i ha argumentat que des d'un inici la coalició ja s'havia presentat a les eleccions amb aquest plantejament.

"El procés no és dels partits"

Així mateix, Fernàndez ha afirmat que el 27-S "ens la juguem" com a país. "Si no guanyem ens espera una llarga decadència", ha dit, alhora que ha fet una defensa dels "lideratges compartits". "El procés no és dels partits. Hi ha 4.000 entitats que estan pel dret a decidir", ha indicat.

Polèmica per l'himne espanyol

El diputat de la CUP també ha parlat de la polèmica per la xiulada a l'himne espanyol, dissabte passat al Camp Nou. David Fernàndez ha assegurat que els símbols nacionals espanyols estan "deslegitimats" a Catalunya i el País Basc, i que protestes com la xiulada de dissabte "evidencien" que hi ha "un conflicte polític irresolt".

Fernàndez ha reclamat buscar "les causes" en lloc "dels efectes" de la xiulada. Per a Fernàndez, imposar sancions als aficionats que van xiular l'himne, tal com proposa Manos Limpias, és "arbitrari i injust".

stats