Política 12/05/2016

La Fiscalia demana al Suprem que només investigui Homs pel 9-N

El ministeri públic vol que la resta de la investigació per la responsabilitat d'Artur Mas en la consulta sobiranista es faci a Catalunya

Europa Press
2 min
Homs arriba al Palau de Justícia per declarar pel 9-N

MadridLa Fiscalia del Tribunal Suprem ha informat a favor que aquest organisme investigui la participació de l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, en la consulta del 9-N. Creu que l'ara diputat al Congrés podria haver comès un delicte de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. Però el fiscal demana a l'alt tribunal que només assumeixi aquesta part de la investigació, per la condició d'Homs d'aforat, i deixi la resta de la causa en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que és qui la va començar a investigar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts fiscals han explicat a Europa Press que entre els motius per defensar que el Suprem només assumeixi la investigació d'Homs hi ha la mateixa jurisprudència d'aquest tribunal, així com també l'"economia processal", ja que la investigació que s'havia portat fins ara al TSJC contra l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau ja està pràcticament acabada.

Artur Mas, sortint del Palau de Justícia, aclamat per desenes d'alcaldes / CÈLIA ATSET

La Fiscalia del Suprem insisteix en els arguments que ja van expressar els representants del ministeri públic a Catalunya per investigar Homs. En el seu escrit, Francesc Banyeres i Emilio Sanchez Ulled consideraven que hi havia indicis que l'exconseller de Presidència havia tingut "un comportament conscient i intencionat d'indubtable transcendència" per garantir la celebració de la consulta tot i estar suspesa pel Constitucional.

El nom d'Homs havia sonat des del principi. Però no va ser fins fa pocs mesos que els investigadors van trobar una carta on l'ara diputat de Madrid autoritzava una empresa informàtica a continuar endavant amb els treballs de la consulta alternativa, quan aquesta ja estava suspesa pel Constitucional. La investigació del paper d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau està pràcticament acabada, i el TSJC només té pendents de resoldre alguns recursos finals.

stats