Política 31/07/2019

La fiscalia demana informació a TV3 sobre les factures d'una productora que haurien servit per finançar CDC

Un empresari acusa Germà Gordó d'estar al darrere d'unes factures falses de la productora Triacom amb TV3 amb les quals s'haurien finançat actes de la campanya del 2010 de CDC

Ara
2 min
Un empresari implica Germà Gordó al cas 3% davant el jutge De la Mata

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha reclamat informació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals dos dies després de la declaració com a investigat en la causa del 3% de l'empresari Joan Manuel Parra, que va acusar l'exsecretari del Govern Germà Gordó d'orquestrar una maniobra de finançament irregular d'actes de la campanya del 2010 de CDC a través de factures falses de la productora Triacom amb TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ens públic també ha demanat la imputació del principal responsable de la productora Triacom Audiovisual, Oriol Carbó, en la causa del 3%, que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata. Parra va concretar que Triacom havia firmat factures amb TV3 pels programes 'Fish and chips' i 'El gran dictat' per valor de més de 200.000 euros.

L'empresari va assegurar que es va veure forçat a signar aquests contractes i va afirmar que Gordó va ser qui va indicar-li en una reunió què havia de fer amb els albarans dels serveis prestats que s'utilitzarien per finançar actes de de la campanya del 2010 de CDC. El dirigent de Convergència va remetre Parra a Carbó, exgerent de TV3 i responsable de Triacom, perquè li girés les factures.

Parra també va lliurar a De la Mata un enregistrament que recull una conversa seva amb l'exconseller Gordó datada del 2011 en què li reclama el pagament del deute, segons recull 'El Periódico'. A més, hi ha afegit els albarans dels serveis prestats a CDC i fins i tot els plànols de distribució dels espais que les seves empreses van muntar per als actes de campanya.

Parra ja va ser condemnat a vuit mesos de presó i 900 euros de multa per l'Audiència de Barcelona pel finançament de CDC a través del Palau de la Música. En aquell judici ja va reconèixer que va girar un total de 13 factures del Palau de la Música, presidit llavors per Fèlix Millet, que corresponien a treballs prestats per a CDC en la campanya de les eleccions generals del 2004.

stats