Política 04/02/2021

La Fiscalia presenta recurs al Suprem contra l'absolució de Tamara Carrasco

Xavi Tedó
2 min
Carrasco, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia torna a la càrrega. El ministeri fiscal ha decidit portar el cas de l'activista dels CDR Tamara Carrasco al Tribunal Suprem, tot i que ja va ser absolta pel jutjat penal 25 de Barcelona a l'octubre, dos anys després d'haver estat detinguda per terrorisme. L'Audiència de Barcelona ja havia tombat també, fa només unes setmanes, el 22 de gener, l'últim recurs de la Fiscalia. Tot i així, el ministeri públic insisteix en acusar Carrasco del delicte d'incitació a desordres públics, pel qual li demanava set mesos de presó. La Fiscalia creu que amb els fets provats a la sentència es pot condemnar Carrasco pels articles 559, 557 i 557 bis del Codi Penal, que penalitzen la incitació als desordres públics. 

El seu advocat, Benet Salellas, ha anunciat aquest nou recurs de la Fiscalia a través del seu compte de Twitter. La defensa ha lamentat que el ministeri fiscal porti el cas al Suprem, "malgrat les absolucions contundents de l'Audiència de Barcelona i del jutjat penal número 25". "Diu molt del concepte que la Fiscalia actual té del dret a la protesta i de quina percepció té del Tribunal Suprem", ha afegit.

Tuit de l'advocat de Tamara Carrasco

La sentència absolutòria de Carrasco va suposar un cop per a la que va ser la primera gran causa contra els CDR per terrorisme. La jutge va criticar la investigació de la Guàrdia Civil i la posició de la Fiscalia. D'una banda, va negar que hi hagués proves que durant les accions de protesta per la detenció a Alemanya de l'expresident Carles Puigdemont, el març del 2018, es produïssin "desordres". I, de l'altra, va carregar contra el cos armat per basar tota la seva causa per un delicte tan "greu" com el de terrorisme en un missatge de WhatsApp interceptat a les xarxes socials.

stats