Política 03/06/2019

La fiscalia recorrerà que Oriol Pujol surti de la presó per anar a treballar

La junta de tractament de Brians ha validat la mesura després que un jutge revoqués el tercer grau

Montse Riart
2 min
Oriol Pujol surt de la presó de Brians 2 en règim de tercer grau

BarcelonaLa fiscalia tornarà a recórrer la nova situació penitenciària d'Oriol Pujol. A partir d'avui l'exdiputat, condemnat a dos anys i mig de presó pel cas ITV, pot sortir de la presó de Brians 2 per anar a treballar i fer tasques de voluntariat, però després ha de tornar a passar la resta de la jornada i dormir entre reixes, ja que una jutge va revocar el tercer grau, que li permetia complir la condemna anant a dormir únicament en un centre de règim obert.

L'última paraula la tornaran a tenir els jutjats de vigilància penitenciària. La jutge que va revocar el tercer grau ja va retreure que la direcció de serveis penitenciaris de la Generalitat classifiqués directament Pujol en règim obert i permetés que l'exdiputat únicament anés a dormir en un centre els dies laborables, quan no feia ni dos mesos que havia entrat entre reixes i encara no havia complert ni una quarta part de la condemna.

La magistrada de vigilància penitenciària argumentava que, amb tan poc marge, els tècnics no havien tingut temps d'avaluar el grau de reinserció de Pujol ni la seva resposta durant els primers permisos penitenciaris que se li van concedir.

Fonts de la conselleria de Justícia de la Generalitat recorden que la classificació directa en tercer grau és habitual i s'acorda en un de cada tres interns que entren a la presó a Catalunya. De la mateixa manera, justifiquen la mesura perquè Pujol surti a treballar i fer tasques de voluntariat, un permís que decideixen els tècnics -sense necessitat que ho validi la direcció política de serveis penitenciaris- i que també tenen 405 interns actualment, a banda de Pujol.

stats