Política 08/06/2015

Forcades deixarà el convent dilluns per concórrer al 27-S

La monja deixarà el convent de les benedictines de Montserrat amb permís del Vaticà i del bisbe de Sant Feliu de Llobregat

Efe
2 min
Teresa Forcades i Ada Colau, a l'acte de la plaça de la Virreina. / PERE VIRGILI

BarcelonaTeresa Forcades deixarà el convent de les benedictines de Montserrat, amb permís del Vaticà i del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, dilluns que ve, dia 15, per concórrer a les eleccions del 27-S. Així ho han confirmat fonts de la monja benedictina, que ha aconseguit l'exclaustració per afrontar el repte polític que implica les eleccions de la tardor. Procés Constituent celebrarà aquest diumenge -14 de juny- una assemblea en la qual es decidirà si Forcades encapçala una llista pròpia que promou la confluència de l'esquerra alternativa -opció defensada per la monja benedictina- o bé si la plataforma aposta per una coalició exclusiva amb la CUP. Són les dues propostes que han estat més votades pels seguidors del moviment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts han explicat que l'"exclaustració", autoritzada pel Vaticà i pel bisbe, significa que Forcades no deixarà de ser religiosa, com hauria passat amb una dispensa, i que podrà tornar al convent quan acabi el termini d'un any prorrogable fins a tres. La idea de Forcades és presentar-se a les eleccions del 27-S i, com que la legislatura anunciada pel president Mas seria només de 18 mesos, tornar al convent de Sant Benet de Montserrat d'aquí a dos anys.

"Teresa Forcades no deixarà de ser monja, mantindrà totes les prerrogatives i podrà tornar al convent quan vulgui, en surt amb el mateix permís que si fos per cuidar un familiar malalt", han explicat a l'agència Efe les mateixes fonts, que han assegurat que la benedictina va viatjar recentment a Roma per obtenir el plàcet del Vaticà i que també ha rebut el vistiplau del bisbe Cortés.

Les opcions de Procés Constituent

Abans d'oficialitzar l'exclaustració, la monja assistirà diumenge a una assemblea del moviment Procés Constituent, a la qual està previst que assisteixin com a convidats responsables d'altres partits polítics, i en la qual decidiran de quina manera es presenten a les pròximes eleccions. Els participants hauran d'escollir presentar-se amb una candidatura encapçalada per Forcades "d'ampli espectre social" o bé integrar-se en la de la CUP.

L'assemblea de Procés Constituent se celebrarà diumenge al Col·legi dels Escolapis de Terrassa (Vallès Occidental) i sembla probable que guanyi l'opció que la monja encapçali la candidatura, vist el suport i ànims que està recollint en els actes públics que celebra, segons fonts pròximes a la religiosa. "Les seves xerrades tenen molt èxit i hi ha molta gent il·lusionada que li demana que es presenti", ha assenyalat una col·laboradora seva, que ha recordat que hi ha més de 47.500 persones que s'han adherit al moviment Procés Constituent.

La sortida del convent de la monja coincidirà també amb el seu pròxim viatge a Gaza en un comboi humanitari que portarà material mèdic a Palestina.

stats