CONSELL EXECUTIU
Política 02/04/2013

El Govern, sobre la proposta de nou finançament: "No canviarem la consulta per un nou model"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que la prioritat de l'executiu és "la consulta i el dret a decidir"

O. March / M. Toro
1 min

BarcelonaEl Govern malfia de les propostes que arriben de Madrid, o almenys aquesta és la sensació que ha traspuat aquest dimarts el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en sortir de la reunió del consell executiu. "És com el dia de la marmota", ha assegurat Homs sobre la proposta del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, que aquest cap de setmana va obrir la porta al fet que les comunitats autònomes gestionin el 100% de l'IRPF. "Això ja es va filtrar quan s'estava negociant l'Estatut", ha volgut recordar el portaveu del Govern, que ha afegit que "gat escaldat, de l'aigua tèbia fuig".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha volgut deixar clar que el Govern "no intercanviarà la consulta per un nou model de finançament", malgrat que ha mantingut que mantindrà obert "el diàleg per a tot". "Encetar altres debats no lliga amb les nostres prioritats", ha considerat.

En aquest sentit, Homs ha insistit que la prioritat del Govern és la consulta i el dret a decidir, no pas un nou model de finançament. "Benvingut sigui el debat sobre el nou model, però estem en un altre camí, que és el de la consulta", ha afegit el conseller de la Presidència.

Proposta del PSC per fer una comissió

Homs ha ironitzat sobre la proposta del PSC de crear una comissió al Parlament per tractar el nou model de finançament. "Fa quatre dies en volien una per reformar la Constitució", ha indicat, al mateix temps que ha assegurat que "ja s'ha passat full" de "moltes coses". "Si repassem aquests últims 10 anys, dels dos acords de finançament, el més calent és a l'aigüera. Hem de tenir l'ambició de fer les coses una mica diferent", ha conclòs el conseller.

stats