Política 17/06/2017

Franquistes, corruptes i delinqüents: així defineix Alfonso Guerra els dirigents independentistes

L'exvicepresident del govern espanyol demana aplicar de seguida l'article 155 de la Constitució contra Catalunya

Ara
1 min
Franquistes, corruptes i delinqüents: així defineix Alfonso Guerra els dirigents independentistes

BarcelonaDur al·legat contra l'independentisme de l'exvicepresident del govern espanyol i dirigent del PSOE Alfonso Guerra. En un escrit publicat a la revista 'Tiempo', Guerra assegura que el Govern està preparant un "cop d'estat" i conclou: "L'únic franquisme que queda a Espanya el representen els dirigents nacionalistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El socialista insisteix a aplicar de seguida l'article 155 de la Constitució contra Catalunya, el que preveu que l'Estat pugui suspendre competències autonòmiques de la Generalitat. "Cada dia es fa més difícil entendre la seva paràlisi davant la rebel·lia del nacionalisme català contra les lleis", afirma Guerra sobre l'executiu espanyol. L'estratègia del Govern, que passa per evitar fins al setembre les ordres per escrit, és segons l'exvicepresident pròpia del "desvergonyiment dels delinqüents".

En ple congrés del PSOE, Guerra carrega contra la intenció de Pedro Sánchez de definir Catalunya com una "nació cultural" dins d'Espanya. "No es calmaran les ànsies secessionistes acceptant l'estrany ésser artificial d'Espanya, nació de nacions", assegura, i segons ell la definició de 'nació' que fan els dirigents catalans és "una solemne tonteria".

Segons la seva teoria, l'aposta de la Generalitat per fer un referèndum és per evitar l'acció judicial contra la corrupció: "Resulta patètic contemplar aquest grup de polítics enredats en la teranyina de la corrupció buscant desesperadament alliberar-se de la justícia espanyola per un procediment insòlit, desconnectant Catalunya d'Espanya per deslliurar-se de la presó.

stats