L'oposició del PP a Sánchez

La "fruita": el plat estrella del sopar de Nadal del PP

Ayuso treu pit de l'insult a Sánchez al costat d'un Feijóo que promet plantar cara al govern de coalició

2 min
Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso amb una panera amb fruita al sopar de Nadal del PP de Madrid

MadridPlàtans, mangos, peres i pinya. El PP de Madrid ha fet de la fruita un símbol de resistència contra el govern de Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comunitat i del partit a la regió, Isabel Díaz Ayuso, no perd ocasió de treure pit pel seu ja icònic insult contra el candidat socialista durant el debat d'investidura. Al tradicional sopar de Nadal del PP de Madrid celebrat ahir al vespre, Ayuso va entregar –acompanyada d'Alberto Núñez Feijóo, Cuca Gamarra i José Luis Martínez-Almeida– paneres amb fruita com a regal a l'afiliat més jove, al més gran, al més veterà i a l'últim a entrar al partit. "De postres tenim fruita", va ironitzar durant el seu discurs. La frase va provocar l'aplaudiment del miler d'assistents, que han fet seu el "m'agrada la fruita" i l'han convertit en lema i pancarta de les manifestacions contra l'amnistia i la negociació amb l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que també va intervenir abans que portessin els plats principals, va reivindicar i agrair als madrilenys que hagin sortit al carrer els últims mesos. "Som el partit d'Espanya que més gent ha mobilitzat en menys temps en aquests 45 anys de democràcia", va assegurar. Un Madrid que "dona batalla", reivindicava Ayuso, i que és "l'exèrcit" dels populars, en paraules de Feijóo citades per l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Tots dos tenen la majoria absoluta que el líder dels populars no va aconseguir el 23-J. Al sopar van treure pit de les victòries obtingudes aquest any davant d'un Feijóo que s'ha hagut de resignar a fer oposició tot i ser la primera força a les eleccions generals. Ho van fer, però, amb un to conciliador amb el president estatal i enviant un missatge d'unitat des de l'assumpció que Feijóo és el tap que evita una guerra civil al PP.

"Aquesta regió cada cop t'estima més", li va dir Ayuso, que va garantir-li que "no està sol" contra Sánchez. "Mai vam pensar que hauríem de fer aquest camí. No serà senzill, però el farem amb tu", va afirmar Almeida, sobre el rol de líder de l'oposició. El president del PP va repetir alguns dels seus hits contra Sánchez ja emprats els últims dies davant d'un públic aparentment més interessat en la conversa a les seves taules i en el pica-pica que en la crítica a l'executiu de coalició. "Hi ha galta?", preguntava el mateix Feijóo a l'entrada fent-se una fotografia amb els encarregats del càtering.

L'afonia d'Ayuso

"Sánchez ha perdut la paraula, però els espanyols no perdem la veu", va advertir també el líder del partit. Una afirmació que Ayuso gairebé contradiu per l'afonia amb què va intervenir. El cap de setmana va haver d'anul·lar la seva agenda i va arribar al sopar medicada i gairebé sense veu. Tot i això, Ayuso va aguantar fins al final el repertori de nadales que va anar sonant al llarg de la vetllada en un pavelló amb temperatures poc aptes per a algú que es recupera d'una grip –algun afiliat va sopar amb la jaqueta posada.

Finalment, de postres, en lloc de la fruita promesa es va servir pastís, però Ayuso no va perdre l'ocasió de tornar a repetir la ja cèlebre frase per rematar el brindis de comiat, que no es va fer amb cava català sinó amb un vi espumós sense denominació d'origen.

stats