Política 14/11/2018

La Fundación Francisco Franco treballa per obrir una delegació a Barcelona

L'organització franquista busca "gent jove" per impulsar un pla d'"expansió" a l'Estat

Ara
1 min
Francisco Franco al costat d'Adolf Hitler

BarcelonaLa Fundación Francisco Franco està treballant per obrir una delegació a Barcelona, segons ha avançat aquest dimecres 'El Periódico' i ha confirmat l'organització franquista a l'ARA. Segons es desprèn de l'article al citat diari, el president de la Fundació, Juan Chicharro, va traslladar la seva voluntat d'"expansió" a Catalunya fa tres setmanes en un dinar a l'avinguda Diagonal amb seixanta persones. "Jo tenia certa inquietud, però quan vaig arribar em van dir: «Tranquil, ets a Tabàrnia»", s'explica que va dir Chicharro.

En aquell dinar, segons relata 'El Periódico', es va fer una "crida a totes aquelles persones que vulguin implicar-se en la defensa de la veritat històrica" amb l'objectiu de "restablir delegacions en províncies" en un moment en què "la figura del Generalísimo i el que va representar la seva obra per a Espanya han estat i són desfigurats de forma permanent".

Unes afirmacions que fan referència al fet que el govern espanyol treballi per exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos i que el Parlament Europeu hagi demanat que es prohibeixin els grups feixistes i neonazis que glorifiquen conductes antidemocràtiques, com és el cas de la fundació dedicada al dictador espanyol.

Per tot plegat, la Fundación Francisco Franco estaria buscant delegats a tot l'Estat, especialment entre la "gent jove", i assegura que ja ha rebut ofertes de "voluntaris de 35 províncies". Pel que fa a Catalunya, l'objectiu més immediat seria trobar delegats a Tarragona i Lleida, segons s'especifica en l'article a 'El Periódico'.

stats