Política 30/01/2021

Gabriel irromp en campanya per advertir que la CUP no entrarà al Govern per "gestionar les misèries"

David Fernàndez diu que Salvador Illa és "el flotador del sistema" per refermar el règim del 78

2 min
Sabater, amb Fernàndez i Gabriel en l'acte telemàtic d'avui

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha irromput aquest dissabte en campanya per posicionar-se en el debat intern sobre si la CUP ha d'entrar o no al futur govern i que s'ha ajornat fins després de les eleccions. La cupaire, una de les figures de referència de l'esquerra independentista, ha defensat que la formació anticapitalista no entrarà en un govern "que vingui a gestionar les misèries": "Nosaltres som aquí per transformar", ha advertit la militant d'Endavant, un dels sectors més reacis a l'assumpció de responsabilitats la propera legislatura, juntament amb Lluita Internacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte telemàtic amb la candidata de la CUP el 14-F, Dolors Sabater, i amb el també exdiputat al Parlament David Fernàndez, Gabriel ha assenyalat que el canvi de cicle que propugna la CUP va "molt més enllà dels quinze dies de campanya" i dels "resultats puntuals" de les eleccions, per la qual cosa ha demanat no generar "falses expectatives" ni plantejar " falsos embats ", mostrant així el seu desacord amb una possible entesa amb JxCat o ERC després dels comicis i amb l'independentisme màgic, tal com ja va fer aquest divendres Sabater.

Gabriel s'ha compromès a "no renunciar" ni a un referèndum ni a "desobeir de nou" o a "la mobilització" per arribar a la independència. "Esclar que no renunciem a fer un nou referèndum, esclar que no renunciem a desobeir de nou, i esclar que no renunciem a mobilitzar", ha afirmat Gabriel des de Ginebra. Al seu torn, Sabater ha refusat tant els que defensen la "immediatesa" per arribar a la independència com els que prioritzen la taula de diàleg "que no ha existit", en referència a JxCat i ERC. La presidenciable ha reclamat "no enganyar" i ha insistit en treballar per fer un plebiscit "de veritat" el 2025 amb "grans acords" després de lamentar que l'independentisme porti "tres anys estancat amb picabaralles internes" i que s'hagi "malbaratat" el "patrimoni" de l'1-O.

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez, que no ha volgut mullar-se sobre l'assumpció o no de responsabilitats en el nou govern, ha centrat la seva intervenció en criticar els pilars del règim del 78 en què ha situat els socialistes. Així, l'activista ha sentenciat que el candidat del PSC, Salvador Illa, és "el flotador del sistema" per "intentar revertir el qüestionament d'arrel d'una majoria democràtica del règim del 78". "Ens deixen triar quina fracció de les elits ens governarà. I ara ve l'operació Illa", ha afegit l'exdiputat.

stats