Política 24/05/2017

El Govern trasllada al fiscal general de l'Estat el malestar per la judicialització

José Manuel Maza es reuneix amb Carles Puigdemont i Carles Mundó i deixa clar que ha de "complir amb les funcions que la llei li encomana"

Marc Toro
2 min
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, aquest dimecres amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

BarcelonaEl Govern ha traslladat aquest dimecres al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, el seu malestar per la judicialització del Procés. Així ho ha explicat el conseller de Justícia, Carles Mundó, en una breu declaració després de la trobada al Palau de la Generalitat, en la qual també hi havia el president Carles Puigdemont.

"Insistir en la via judicial per resoldre qüestions de naturalesa política és un error", ha reiterat Mundó, i ha assegurat que així l'hi han traslladat a Maza. El conseller no ha revelat, però, quina ha estat ha resposta del fiscal general de l'Estat, que ha marxat de Palau en cotxe per evitar fer declaracions. Mundó ha dit, això sí, que la reunió ha estat "cordial".

La trobada s'ha produït en ple pols institucional i judicial pel referèndum promès pel Govern per aquest setembre, i just després que 'El País' publiqués un suposat esborrany de la llei de transitorietat jurídica pactada entre Junts pel Sí i la CUP. El fiscal general de l'Estat ja va reconèixer que el text és "sorprenent i estrany a l'estat de dret", i va reunir la cúpula fiscal per analitzar-ho. La fiscalia va deixar clar, finalment, que no frenarà la llei fins que no consti en un registre oficial.

De fet, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha explicat aquest migdia que la reunió s'emmarca dins una "visita institucional" en la qual, ha opinat, no es tractaran "assumptes de fons".

La resposta de Maza

Després de la trobada, la fiscalia ha fet pública una nota on ha subratllat que, durant la reunió, Maza ha fet saber a Puigdemont i Mundó que la seva "obligació" és "complir les funcions que la llei li encomana".

stats