Política 08/03/2012

La Generalitat liquidarà el deute amb els ajuntaments abans del mes de juny

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ho ha anunciat durant la signatura del conveni del pla extraordinari d'assistència financera local

Sara González
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat que la Generalitat liquidarà el seu deute amb els ajuntaments abans de principis de juny. Així doncs, 936 municipis cobraran la totalitat dels diners que els pertoca, mentre que les ciutats grans rebran una bona part d'aquest deute. "Serà una empenta per proveïdors i ajuntaments, que no hauran de fer front a una despesa financera que no els correspon", ha subratllat Ortega durant l'acte de signatura del conveni amb els presidents de les quatre diputacions pel pla extraordinari d'assistència financera local.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El deute de la Generalitat amb els ajuntaments és en aquests moments de 550 milions d'euros. L'anunci d'avui permet que se'n paguin 351 milions (211 vénen de les diputacions i la resta de la pròpia Generalitat). Els diners que quedaran per pagar corresponen a les grans ciutats.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha aprofitat per reivindicar que en "un moment en què els ens de segon nivell estan en qüestió, situacions com aquesta posen en valor la seva feina".

stats