Política 05/05/2018

Gerry Adams demana que "la comunitat internacional i la UE" es posin al costat del "poble de Catalunya"

L'històric dirigent del Sinn Féin denuncia els empresonaments dels líders independentistes

Ara
1 min
Gerry Adams, president del Sinn Féin, és una de les veus europees que s’han manifestat.

BarcelonaL'històric dirigent del Sinn Féin i mediador en el procés de pau al País Basc ha demanat a "la comunitat internacional i la Unió Europea" que es posin al costat dels líders polítics catalans que defensen el dret a l'autodeterminació. "Hi han de tenir un paper", ha subratllat. En una entrevista al programa de TV3 'Preguntes freqüents', Adams ha denunciat els empresonaments dels líders polítics catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Empresonar per permetre que hi hagi un Parlament o per obrir uns col·legis electorals no està bé", ha criticat Gerry Adams, que també ha denunciat que estiguin tancats a la presó pel fet d'haver "expressat una opinió política" o haver tirat endavant "mètodes democràtics" per expressar un posicionament polític, com va ser el referèndum de l'1 d'octubre.

Adams també ha criticat que la Unió Europea classifiqui el conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol com un "afer intern" i ho ha comparat amb la situació que es va viure entre Irlanda i la Gran Bretanya, que les institucions europees també van titllar de conflicte intern. "Esclar que no ho era", ha remarcat el mediador irlandès.

stats