Política 03/05/2019

Sabrià, sobre el tuit de De Gispert: "Són comportaments que la nostra societat no hauria de tolerar"

L'expresidenta del Parlament admet que el tuit en què comparava polítics amb "un porc" va ser "inapropiat"

Acn
2 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en roda de premsa a la seu dels republicans

BarcelonaEl president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha censurat el tuit de l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert en què relacionava dirigents de Cs i el PP que marxen de Catalunya amb "porcs". "És un error greu", ha dit: "Són comportaments que no hauríem de tolerar en la nostra societat i al nostre projecte, que vol ser inclusiu i estendre la mà a tothom", ha afirmat en declaracions a TVE aquest dijous a la nit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC haurà de decidir què vota en la proposta de resolució del grup PSC-Units que demana la revocació de la Creu de Sant Jordi a De Gispert. Un guardó que s'ha anunciat justament aquesta setmana. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha donat la polèmica per tancada rebutjant retirar-li la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta de la cambra.

De Gispert demana disculpes

Al seu torn, De Gispert ah considerat que la seva publicació va ser "inapropiada", i ha assegurat que va compartir la imatge sense fixar-se que feia referència a exportacions porcines. "Naturalment, en cap moment volia insultar aquestes persones", ha assegurat en una entrevista al programa 'No ho sé' de RAC1. De Gispert s'ha mostrat sorpresa per l'enrenou generat i ha defensat que no creu que per una o per deu piulades se li hagin de "tirar al coll d'aquesta manera" i ho ha considerat una "exageració enorme". La portaveu de Demòcrates ha insistit que el Parlament en els últims cinc anys ha perdut la dignitat.

"Ja sé que no agrada que això es digui, però moltes d’aquestes persones que ara ja no seran aquí han dut el Parlament de Catalunya a una situació d’indignitat molt gran. Han fet que semblés una verdureria o un mercat", ha defensat.

En referència a la petició del PSC i Cs perquè el Govern revoqui la Creu de Sant Jordi a De Gispert, l'expresidenta creu que "s'ho han de fer mirar" i ha retret al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i a la líder de Cs, Inés Arrimadas, que es riguessin de Turull i que es refereixin a Torra com el "cap d'un comando". "Però de què van? Ells ho fan en seu parlamentària. Jo ho he fet en un tuit. És molt diferent", ha defensat.

stats