Política 04/07/2016

Gordó: "De Alfonso mai em va dir que volia fer un pla per enderrocar el procés"

El diputat i exconseller de Justícia afirma en una entrevista a RAC1 que explicava a Artur Mas tot el que parlava amb el director d'Antifrau

Ara
3 min
Germà Gordó és l’impulsor de Nova Convergència.

BarcelonaEl diputat i exconseller de Justícia Germà Gordó ha negat que participés en cap conxorxa amb el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i el ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, tal com es pot entendre de les converses entre els dos últims publicades al diari Público. "El senyor de Alfonso mai em va dir que volia fer un pla per enderrocar el procés, com mai em va dir que es volia carregar el sistema sanitari", ha assegurat en una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És evident que jo no formo part de cap conxorxa", ha declarat amb vehemència. Però Gordó no ha pogut explicar per què De Alfonso va donar a entendre al ministre que el polític català estaria disposat a rellevar Mas al capdavant del partit i que estaria assabentat d'una confabulació per fer-ho. "Aquest senyor diu el que diu, se'n poden fer altres interpretacions, per això vaig treure un comunicat", ha assegurat, i ha afegit: "El que no puc fer és dir per què diu una cosa o la deixa de dir". També ha negat cap possibilitat de dimissió: "Per què he de dimitir? Pel que una altra persona parli de mi?".

Gordó considera que De Alfonso va dir "coses bastant increïbles" en les converses amb Fernández Díaz. "El tema més punyent és quan diu que s'han carregat el sistema sanitari català", ha assegurat. Ha admès que s'hi reunia periòdicament quan era conseller de Justícia, com a part de les seves funcions, i ha assegurat que "ho explicava tot al president Mas" sobre allò que s'hi deia. "Tot el que tingués conseqüències amb el Govern o la meva persona, jo l'hi explicava", ha afegit.

Quan han preguntat a Gordó si parlava de política amb el director d'Antifrau, el diputat ha reconegut que quan va conèixer De Alfonso bàsicament hi parlava de feina, com passa quan es comença a conèixer algú, i que a poc a poc van anar agafant confiança. Tot i això, ha negat que li digués que planejaven fer-lo president. "Com vol que ell em digui 'hem d'enderrocar el president Mas'?", ha afirmat.

"Al president Mas li vaig dir fa més d'un any 'jo estic disposat a tenir noves responsabilitats'", ha assegurat Gordó quan li han preguntat sobre les seves aspiracions, i ha afegit que també li va dir que no faria "cap pas endavant" si tenia "l'opinió contrària del president Mas". Amb tot, també ha deixat anar que es va plantejar deixar la política: "Fa més d'un any vaig dir al president: 'si tu creus que ara toquen unes altres cares al futur de Convergència jo ara tinc un bon moment per anar-me'n al sector privat'". La resposta de Mas, ha dit Gordó, va ser que li va oferir "anar a la llista del Parlament de Catalunya".

Gordó també ha negat que proposés ell el nom de De Alfonso al capdavant d'Antifrau, però no ha sabut o no ha volgut aclarir qui va treure el nom. "No recordo exactament com va arribar, però ens va arribar dient que hi havia bastants grups parlamentaris que hi estaven d'acord", ha afirmat. També ha negat que es reunís periòdicament amb Fernández Díaz. "Només hi he tingut una reunió el primer semestre del 2012 i hi vaig anar sabent-ho el president", ha afirmat.

L'exconseller de Justícia, que afirma que ni renuncia ni es postula "a res" pel que fa a la renovació de CDC i al paper que hi podria tenir, també ha explicat per què no es querellarà contra De Alfonso. "De dret en sé una mica: dir que una persona ha de ser el successor d'un altre i que jo estic 'calladito' no dóna per a gaire, ha dit. "El que no puc fer és estar-me querellant cada dia", ha afegit.

stats