POLÍTICA
Política 20/04/2012

Rajoy indulta dos oficials condemnats per l'accident del Iak-42, en què van morir 62 militars

Així, es lliuren de la pena d'inhabilitació que els va imposar l'Audiència Nacional espanyola

Acn / Redacció
1 min

MadridEl govern espanyol ha indultat dos oficials condemnats per un delicte de falsedat documental en el cas del Iak-42, en què van morir 62 militars espanyols a Turquia l'any 2003, durant el mandat del PP de José María Aznar amb Federico Trillo de ministre de Defensa.

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres la concessió d'un total de 16 indults, entre els quals hi ha el del comandant José Ramón Ramírez García i el capità Miguel Ángel Sáez García. La mesura de gràcia afecta únicament la pena d'inhabilitació que els va ser imposada per l'Audiència Nacional.

Per a la concessió de l'indult, l'executiu ha seguit el criteri del ministeri Fiscal, que el 7 d'abril de l'any passat va traslladar la seva disposició favorable a l'indult de la pena d'inhabilitació imposada. Els dos oficials indultats parcialment eren metges que van treballar a la comissió com a subordinats d'un general i van ser condemnats a un any i mig de presó i sancionats amb un any d'inhabilitació, a més d'una multa de 900 euros cadascun.

stats