Política 13/01/2016

El govern espanyol acusa el president de “trencar la concòrdia”

Fernández Díaz i Llanos de Luna van mantenir un posat molt seriós i no van aplaudir els discursos. Arrimadas i Albiol van plantar Puigdemont

Ara
2 min
El govern espanyol acusa el president de “trencar la concòrdia”

BarcelonaEl discurs del nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i sobretot la fórmula utilitzada per prometre el càrrec, en què va obviar qualsevol referència a la Constitució i al rei, no van agradar gens al govern espanyol. El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va lamentar que en la presa de possessió es va perdre “l’esperit de la Transició, de concòrdia i d’unitat”. Només ell i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, van representar l’executiu central en la cerimònia, on van mantenir un posat molt seriós i no van aplaudir els discursos de Puigdemont i Artur Mas. A qui també va enervar el discurs del nou president de la Generalitat va ser al portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, que va retreure que les seves paraules “aprofundeixen en la ferida, la divisió i la confrontació”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas i Albiol planten Puigdemont

Millo, acompanyat de Santi Rodríguez, va substituir el president del grup parlamentari del PP, Xavier García Albiol, que no va acudir a l’acte de presa de possessió perquè volia llançar un “missatge” de descontentament pel discurs de Puigdemont diumenge. De fet, en un avís al nou president, Albiol va advertir que si el Govern persisteix en la idea de “dividir i fracturar” els catalans, en relació al procés independentista, el govern espanyol aplicarà “amb molt de gust” l’article 155 de la Constitució, que preveu la suspensió de l’autonomia. Qui tampoc va acudir al Palau de la Generalitat va ser la líder de Ciutadans i cap de l’oposició, Inés Arrimadas, que va al·legar que tenia executiva nacional del partit a Madrid.

En canvi, el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, va mostrar-se “encantat” per l’omissió de referències al rei i a la Constitució. “Sóc de cultura republicana i no tinc especial devoció per la monarquia”, va afirmar Rabell.

stats