Publicitat
Publicitat

CONFLICTE AL PAÍS BASC

El govern espanyol, satisfet amb la decisió del Suprem

Fonts del govern espanyol admeten que Bildu sí que pot recórrer la decisió al TC

El govern espanyol ha expressat aquesta nit el seu respecte i satisfacció davant la decisió de la sala del 61 del Tribunal Suprem que ha prohibit a Bildu concórrer a les eleccions del pròxim 22 de maig. Fonts de l' Executiu han destacat que la decisió del Suprem recull els plantejaments de l'Advocacia General de l'Estat que va impugnar les llistes de Bildu i de diverses agrupacions electorals per considerar que eren un instrument de Batasuna i part del "pla B d'ETA" per tornar a les institucions .

" Com no podia ser d'altra manera , l'Executiu respecta aquesta decisió de la mateixa manera que ho fa amb totes les decisions dels tribunals " , han assenyalat les fonts consultades , que han confiat que tots els partits expressin igualment el seu respecte i han recordat que els representants de la coalició que ha prohibit el Tribunal Suprem encara poden recórrer al Tribunal Constitucional , malgrat que el ministre Caamaño ho ha posat en dubte.

El Govern ha ressaltat que " l'Advocacia de l' Estat i la Fiscalia havien fet la seva feina i , avui , el Tribunal Suprem ha realitzat la seva " . El Tribunal Suprem ha prohibit aquest diumenge a Bildu , per una majoria de nou vots a sis, concórrer a les eleccions del 22 de maig. A més, la sala del 61 de l'Alt Tribunal ha estimat alguns dels recursos presentats per la Fiscalia i el Govern contra 19 agrupacions electorals , de manera que deu d'elles tampoc podran estar presents en els comicis .

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT