CAMPANYA 23-J
Política 23/06/2023

"El govern et renta el cervell": així pensa la nova presidenta de les Corts de l'Aragó

Marta Fernández (Vox) s'ha afanyat a esborrar missatges polèmics de les seves xarxes socials després de l'acord amb el PP

2 min
Marta Fernandez (Vox), després de prendre possessió com a nova presidenta de les Corts de l'Aragó.

MadridLa diputada de Vox Marta Fernández (Saragossa, 1966) s'ha convertit aquest divendres en la presidenta de les Corts de l'Aragó gràcies a un pacte entre la formació d'extrema dreta i el PP, que ara continuaran negociant de cara a la formació d'un govern conjunt. Tot i que el líder del PP, Javier Azcón, havia estat en campanya un dels candidats populars més contraris a Vox, ara ha entregat la presidència del Parlament a una diputada d'aquesta formació amb l'esperança que això serveixi per esquivar la seva entrada a l'executiu. Però no és clar que li funcioni.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, el preu que ha pagat és bastant elevat perquè Marta Fernández, que és llicenciada en dret i procuradora de tribunals, no és una diputada qualsevol, sinó un perfil especialment polèmic. Tot i que abans de prendre possessió s'ha afanyat a esborrar molts missatges de les seves xarxes socials, diversos usuaris els han rescatat i recopilat. El fet que els hagi esborrat ja és de per si indicatiu, ja que hi ha altres dirigents de Vox, com l'extorero Vicente Barrera o el nou president del Parlament balear, Gabriel Le Senne, que no ho han considerat necessari.

I què ha dit Fernández a les xarxes aquests anys? Potser el que crida més l'atenció són els seus missatges conspiranoics i negacionistes durant la pandèmia del covid-19, quan va publicar un missatge que deia: "Renta't les mans amb regularitat... perquè de rentar-te el cervell ja se n'encarreguen el govern i els mitjans de comunicació". En un altre missatge va escriure: "Si de veritat hi hagués un virus letal i incontrolable, els poderosos s'haurien ficat en búnquers. Si de veritat hi hagués una vacuna real i efectiva, ells se l'haurien posat primer i a la xusma li arribaria tard, amb comptagotes i a preu d'or. Tot és enginyeria social". En aquest sentit, hi ha missatges en què es relaciona Pedro Sánchez amb George Soros, el magnat jueu que els conspiranoics situen en el centre de totes les seves teories, i d'altres que podrien constituir fins i tot un delicte d'odi com: "Enyoro els temps en què per aplacar els volcans s'hi llançava els líders de la tribu". I també n'hi ha que neguen el canvi climàtic.

Diversos missatges a les xarxes de la presidenta de les Corts de l'Aragó, Marta Fernández.

A Marta Fernández també l'hem vist en mitjans d'ultradreta insultant greument membres del govern, com ara la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

També abunden missatges contra les feministes, de caràcter ultracatòlic i, per descomptat, contra la immigració. "Canàries és Espanya! I el govern l'ha abandonat a la seva sort davant la invasió de la immigració il·legal", afirma en un d'aquests missatges.

Curiosament, també hi ha missatges contra els seus socis, el PP, una cosa que també es pot trobar en l'historial de molts membres de Vox. En un d'ells, per exemple, els acusa de fer fora la Guàrdia Civil de Galícia. I també missatges contra els independentistes catalans. En concret n'hi ha un en què afirma: "Espanya és el país que paga 24.127 euros a l'any a un guàrdia civil per defensar Espanya. I a Gabriel Rufián 128.582 euros a l'any per trair-la. Alguna cosa falla!"

stats