Política 09/09/2014

El Govern inclourà la paga extra dels funcionaris als pressupostos per al 2015

Així ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avançat aquest dimarts, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, que els pressupostos del 2015 inclouran la paga extra dels funcionaris que al llarg dels últims anys ha estat eliminada. Aquesta decisió, segons ha explicat Homs, ha estat directament tramesa per part del president, Artur Mas, i de la vicepresidenta, Joana Ortega, al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. Mas-Colell ja treballa en l'elaboració dels comptes per a l'any vinent.

"Quan situem partides als pressupostos, és evidentment amb voluntat de complir. Ja es veurà exactament com acaba", ha indicat Homs. Fa tres anys que la paga extra està suprimida. El Govern espera aprovar els comptes per a l'any vinent durant aquest 2014, al marge del que passi amb el procés sobiranista. El conseller s'ha mostrat confiat que no caldrà prorrogar els pressupostos d'enguany i que els de l'any vinent siguin aprovats amb el suport d'ERC, soci parlamentari de CiU.

Pel que fa als ingressos, Homs ha "constatat" de forma "fefaent" que el govern espanyol "no compleix amb els ingressos corresponents a les competències reconegudes", i ha considerat que, com que no està en vigor cap model de finançament, la Generalitat està "a mercè" de les decisions de Madrid.

stats