Política 29/04/2014

El Govern demana "serenitat" davant l'agressió a Navarro i exigeix que no es "criminalitzi" el procés

Francesc Homs recorda que els polítics "han d'aguantar" moltes situacions d'hostilitat i creu que el líder del PSC necessita "temps" per veure-ho amb "un punt de perspectiva"

R. Mateos / O. March
2 min
Francesc Homs, en la roda de premsa d'aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha condemnat aquest dimarts l'agressió soferta pel primer secretari del PSC, Pere Navarro, diumenge passat a Terrassa, tot i que ha negat que pugui ser deguda a la suposada "crispació" generada al voltant del debat sobiranista i ha demanat, per tant, que no s'aprofiti aquest incident per "criminalitzar" el sobiranisme, i menys a Catalunya, que "s'ha distingit com a país per una actitud sempre pacífica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió del Govern, Homs s'ha fet seves les paraules de l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, segons el qual no es percep aquest clima de crispació social, i cal que els dirigents polítics sàpiguen administrar amb "autocontenció" els debats.

"No puc estar-hi més d'acord, ho compartim plenament", ha dit Homs en relació a Collboni. Homs ha remarcat que "el debat polític no ens espanta als demòcrates", tot i que "això no treu que s'ha de fer una condemna enèrgica davant qualsevol tipus d'agressió". "Hi ha moltes coses que els polítics les hem d'aguantar", ha dit Homs, per a qui aquest tipus de situacions s'han de condemnar, però els polítics han de mostrar "un plus de mesura, contenció i serenitat".

Homs ha reconegut que ara hi ha "tensió política", però és a conseqüència de "moltes coses", com ara les retallades, la reforma de l'avortament o la protecció dels animals i del medi ambient, qüestions que "motiven manifestacions i discussions molt vives". De fet, aquest tipus de situacions, ha remarcat, no són noves, i ha recordat que "fa vint anys tiraven pedres al cotxe del president Pujol" o sense anar més lluny diumenge passat al dirigent del PP Esteban González Pons "van tirar-li un ou" a Castelló.

"No podem crear estats d'opinió que portin a la criminalització d'idees", ha insistit Homs, molest per l'aprofitament que "alguns" n'estan fent de l'agressió a Navarro per denunciar el procés sobiranista. Ha subratllat que no s'estava referint explícitament a Navarro, amb qui s'ha solidaritzat, tot i que ha assegurat que "necessita un cert temps" per observar el que li ha passat amb "un punt de perspectiva".

En canvi, ha considerat "sorprenent" que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi fet públic "15 dies després" que va ser insultat mentre passejava pel centre de Barcelona. Homs ha apuntat que el mateix Artur Mas, abans d'assistir dilluns a un acte dels Mossos d'Esquadra, també va ser escridassat.

stats