Política 21/02/2013

El Govern qüestiona la "convicció democràtica" de Rajoy per limitar el diàleg amb Catalunya

Homs troba una "ocurrència" la idea de Navarro de fer abdicar el rei per deixar pas al príncep Felip

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha qüestionat aquest dijous la "convicció democràtica" de Mariano Rajoy, per insistir a limitar el diàleg amb Catalunya. Després que el president del govern espanyol oferís diàleg al Govern d'Artur Mas però sense superar el marc de la Constitució, Homs ha replicat, en una visita a Girona: "Si es posa un límit al diàleg en democràcia vol dir que no hi ha una convicció democràtica profunda", ha denunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha lamentat que la "interpretació esbiaixada i purament interessada" que el govern espanyol fa de la Constitució "posa en perill qualsevol possibilitat real de diàleg". "És fixar les condicions que de fet porten a la no-acceptació de quelcom que s'hauria de considerar sempre, l'expressió de la voluntat popular", ha manifestat Homs, acompanyat del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.

Segons el conseller de la Presidència, "el poble de Catalunya s'ha expressat amb voluntat de poder decidir sobre el seu futur" i ara "es tracta d'utilitzar les regles del joc que ens ofereix el dret per donar compliment a aquesta voluntat democràtica". "El que no pot ser mai és utilitzar les regles del joc que ens ofereix el dret per impedir l'expressió democràticament realitzada", ha reblat Homs.

Resposta a la petició de Navarro sobre el rei

Homs ha considerat una "ocurrència" la proposta llançada pel primer secretari del PSC, Pere Navarro, perquè abdiqui el rei. "Prou feina tenim tots plegats per ara posar-nos a comentar aquest tipus de coses", ha dit Homs.

stats