Política Govern 18/10/2022

Retorns, noms històrics i estrenes: el Govern nomena la segona tongada de càrrecs

Calderó, Sanglas o Royo, entre els nous secretaris generals de l'executiu

2 min
Pla frontal mitjà del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, durant la roda de premsa, el 14-01-21 (horitzontal).

El nou Govern continua nomenant els càrrecs pendents de renovar del sottogoverno després de sortida de Junts. Es tracta dels alts càrrecs de cada departament que hi ha per sota dels consellers. Un dels noms més destacats és Amand Calderó, que tornarà a ser el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima com ja va fer la legislatura passada. Durant aquella etapa va concedir el tercer grau als presos polítics després que haguessin complert o estiguessin a punt de complir una quarta part de la condemna per l'1-O. En aquest mateix departament, Iolanda M. Aguilar serà la secretària per a l'Administració de Justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un històric d'ERC, Marc Sanglas, es converteix en el nou secretari de Mobilitat i Logística, substituint Isidre Gavín. L'exregidor a Sant Llorenç Savall durant catorze anys i diputat deu anys més al Parlament deixa el departament d'Acció Climàtica, on era el director general de Qualitat Ambiental des de l'estiu del 2021. Miquel Royo es converteix en el nou secretari d'Acció Exterior i UE després d'ocupar diferents càrrecs en aquest departament com el de delegat adjunt de la Delegació del Govern davant la UE o director general d’Afers Globals. 

La secretària d'Atenció Sanitària i Participació serà Carme Bertral, llicenciada en Medicina i que havia treballat a l'Institut Català de la Salut. La seva mà dreta serà Ramon Canal, nou director del Servei Català de la Salut. Després d'ocupar diferents càrrecs al Servei Català de la Salut, la seva trajectòria ha estat darrerament vinculada al Barça com a director de ciències de l’esport del FC Barcelona del 2015 al 2022 i del 2006 al 2015, com a màxim responsable els serveis mèdics del club blaugrana.

La periodista Eva Pomares, que va treballar a El Punt Avui, passa a ser la nova directora general de Difusió rellevant Ignasi Genovès. Josep Maria Aguirre, que va ser membre de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat del 2009 al 2011, s'erigeix en el nou director general de Patrimoni, mentre que Carles Armengol ho serà d’Afers Religiosos i Blanca de Gispert de Serveis del departament d'Educació. Marta Roca serà la nova directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i Marta Cassany i Virgili, de Protecció Civil després d'exercir diferents responsabilitats en aquest departament.

stats