POLÍTICA
Política 26/07/2013

Sáenz de Santamaría avisa Mas: "Aquest govern compleix i fa complir la Constitució i les lleis"

La vicepresidenta del govern espanyol nega al Consell Assessor per a la Transició Nacional tota legitimitat per dictaminar sobre la legalitat de la consulta

Ara
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, després del consell de ministres d'aquest divendres / EFE

BarcelonaL'Estat no es mou, de moment, ni un mil·límetre entorn a la consulta d'autodeterminació de Catalunya. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recorregut al guió habitual i ha advertit el president de la Generalitat que l'executiu de Mariano Rajoy "compleix i fa complir la Constitució i les lleis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría has respost així en ser preguntada sobre què pensa fer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, quan rebi la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, demanant-li la convocatòria d'una consulta d'autodeterminació. "Quan arribi al despatx del president, s'analitzarà i es decidirà el que es consideri oportú", ha respost la vicepresidenta.

L'informe del CATN

Soraya Sáenz de Santamaría, a més, ha negat al Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) tota legitimitat per dictaminar sobre la legalitat d'una consulta d'autodeterminació a Catalunya. Un dia després que el CATN lliurés al Govern l'informe que explora totes les possibilitats legals per convocar el referèndum, inclosa una eventual declaració unilateral d'independència si l'Estat bloqueja qualsevol via d'acord, Sáenz de Santamaría ha deixat entreveure que, pel govern espanyol, el document és paper mullat.

"El Consell Assessor no forma part de les institucions que, en el nostre sistema constitucional, s'encarreguen de decidir el que es pot o no es pot fer d'acord amb la Constitució", ha etzibat la vicepresidenta, que ha ha dit que aquesta funció correspon al Tribunal Constitucional, que "ja té una doctrina molt consolidada" sobre això.

stats