Política 10/01/2020

La Guàrdia Civil cita a declarar dinou persones pels talls a l'AP-7 de Tsunami Democràtic

Les acusen dels delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat del trànsit

Maria Garcia
1 min
El tall a la AP7.

GironaNova tanda d'investigats pel bloqueig de l'autopista AP-7 que Tsunami Democràtic va organitzar els dies 11, 12 i 13 de novembre a la frontera. Segons ha denunciat Alerta Solidària, la Guàrdia Civil de Girona ha citat a declarar dinou persones, a les quals acusa dels delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat del trànsit per, suposadament, haver participat en les mobilitzacions.

Els investigats estan citats a declarar dimarts i dimecres de la setmana vinent a la comissaria de la Guàrdia Civil a Girona. Es dona la circumstància que la Policia Nacional ja va citar a declarar algun dels implicats a principis de desembre, acusats de participar en el bloqueig de l'AP-7 a Salt.

L'11 de novembre passat Tsunami Democràtic va bloquejar l'autopista AP-7 (E-9 a França) a l'altura del Pertús. La protesta es va allargar fins que la Gendarmeria, l'endemà al matí, va desallotjar els manifestants que impedien el pas de vehicles pels dos sentits de la calçada. Tot seguit, Tsunami va convocar a bloquejar la N-II a la Jonquera i, després que la policia els fes fora, van tornar a tallar l'AP-7, a l'altura de Salt (Gironès), a la tarda. Finalment, el dimecres 13 de novembre al matí Tsunami va aixecar el bloqueig de l'autopista i va donar per finalitzada una protesta de tres dies per reclamar al govern espanyol que s'assegui a negociar.

stats